Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Prolaktin erkekliğe zarar verebilir
HABERİ PAYLAŞ

Prolaktin erkekliğe zarar verebilir

Beyindeki hipofiz bezinden salgılanan prolaktin hormonu, erkeklik hormonu olan testosteronun salgılanmasını da bozabilir, kişide cinsel istekte azalma ve diğer fonksiyonlarda sorunlara yol açabilir. Tedavisi çekilen filmler neticesinde ilaç ya da ameliyattır.

Prolaktin hormonum çok yüksek ne yapabilirim?

21 yaşındayım. Yapılan testler sonucunda hiperprolaktinemi saptandı. Ayrıca testosteron seviyem normal sınırlarda olmasına rağmen düşük değere çok daha yakında. Yakında dopamin tedavisine başlayacağım. Bu testosteron seviyemi yükseltir mi? Bir de sakalım az çıkar mı?

Haberin Devamı

CEVAP Prolaktin hormonu yüksekliği hipofiz dokusundaki bir fonksiyon bozukluğundan kaynaklanabilir, çekilen filmler neticesi ameliyat veya ilaç tedavisi yapılır. Prolaktinin yükselmesi erkeklik hormonu olan testosteronun salgılanmasını bozduğundan başta libido, yani cinsel istek olmak üzere erkeklik hormonuna bağlı fonksiyon ve vücut özelliklerini olumsuz etkileyecektir. Tedavi sonucu her şey normale dönecektir. Endişe etmeyiniz ve doktorların tavsiyelerine uyunuz.

Birlikte olduğum hiçbir kadını tatmin edemiyorum

27 yaşındayım, erken boşalıyorum. Bugüne kadar birlikte olduğum kadınların hiçbirini tatmin edemedim. Çünkü ilişkiye başladıktan sonra 5 saniye içinde boşalıyorum. Ama ikinci birleşmede yani yaklaşık yarım saat sonra erken boşalma sorunu yaşamıyorum.

CEVAP Bu durumda bir sorununuz olmadığını düşünebilirsiniz. İkinci birleşmeyi yapabildiğiniz ve bunda erken boşalma sorununuz olmadığına göre herhangi bir tedaviye de ihtiyacınız yok demektir. Eğer erken boşalma olmadan tek bir ilişki yaşamak istiyorsanız sizin durumunuzda önceden bir boşalma sağlamak erken boşalmayı engellemek için yeterli olacaktır. Bu şekilde hallolan bir sorun için ilaç kullanmaya da gerek yok.

Yumruk gibi bir şişlik var

20 yaşındayım. Penisim ereksiyon halindeyken yumurtalıkların alt tarafında bir sertleşme meydana geliyor. Yumruk gibi bir şişlik oluşuyor. O bölgede çekme oluyor. Bu acı kalçama doğru yayılıyor. Bu psikolojimi bozdu. Bana yardımcı olursanız sevinirim.

Haberin Devamı

CEVAP Penisin içinde kan dolumu ile sertleşmeyi sağlayan ve yarı elastik yapıdaki kılıflar ile çevrili bir çift corpus cavernosum adı verilen yapı bulunur. Bu cisimler pensin baş kısmının hemen arkasından başlayarak yan yana penis kökünde yer alan penis simfizi adı verilen kemik yapının altına doğru bir miktar daha devamlılık gösterirler. Sertleşme sadece bu süngersi cisimlerin kan ile dolarak basınç artması sonucu oluşur. Bunun dışında sertleşme sırasında hayalarınızda herhangi bir yapının sertleşmesi mümkün değildir. Sanırım bu bir algılama bozukluğu, bir üroloji uzmanına muayene olursanız rahatlayacağınızı sanıyorum. Bu arada her zaman sertliğini koruyan olağan dışı sert dokuların da mutlaka doktor tarafından muayene edilmesi gerektiğini hatırlatırım.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder