Tamer Heper Promosyon sözleşmesi
HABERİ PAYLAŞ

Promosyon sözleşmesi

Haberin Devamı

Bir banka ile promosyon anlaşması yapmıştım ama banka icra takibim olduğu gerekçesi ile promosyonumu ödemedi. Şimdi banka değiştirmek istiyorum. Banka değiştirdiğim takdirde bir zararım olur mu? ● İ. H.

Bugüne kadar şu promosyon konusu bu kadar canlı olarak gündeme gelmemişti. Zira promosyon Emekli Sandığı ile ilgili iken bugün SSK (SGK) emeklileri için de gündeme geldi. Aylardır bir promosyon lafıdır gidiyor ama halen elde bir şey yok. Neticede şimdi ödenecek ama ne ödeme?

Ödemeler parti parti yapılacak, üç ay sürecek ve üç yıllığına 300 TL’den başlayan paralar ödenecek.

Bunu almak için de emekli banka ile sözleşme imzalayacak. Sözleşmede neler var? Bankadaki maaş hesabını üç yıl içinde kapatmayacağı sözü, otomatik ödeme talimatı ve kredili mevduat hesabı açma şartı. Şimdi okuyucumun yanıtına geçmeden önce önemli bir noktayı hatırlatarak yanıta geçmek istiyorum.

Emekli maaşı haczedilemez. İmzalanacak sözleşme içinde hacze izin verildiği maddesi bulunabilir.

Buna dikkat edilmeli. Bu madde var ise emeklinin emekli maaşına haciz koyulabilir. Sonra kredili mevduat hesabı açma maddesi var. Bankalar emeklinin maaşını, bu hesaba aktarmakta bu hali ile de artık emekli maaşı olmaktan çıkmakta, mevduat hesabı haline gelmektedir. Böyle bir durumda da haczi kabil olmaktadır. Buna dikkat çekmek isterim.

Peki bu gayret ve emekliye verilen müjdenin mali cephesini bir de şu noktadan inceledik mi? Üç yıllığına 300 TL alacak olan emekli günde kaç lira almış olacak, yani eline günlük kaç lira geçmiş olacak? Ben söyleyeyim tam 27 kuruş. Bütün faaliyet, yıllardır konuşulan konu günlük 27 kuruş için.

Değer mi değmez mi karar verin...

Peki bankayı değiştirmek bir zarar doğurur mu? Bunun için banka ile yapılan sözleşmeye bakmak lazım.

Belli bir süre hesabın kapatılmayacağı taahhüdü var ise ve bir müeyyideye bağlanmış ise evet riski olabilir. Tek başına sözleşmeyi incelemeden zarar doğmaz denilemez. Dikkat edilirse okuyucumun emekli maaşına haciz tatbik edilmiş demek ki onun maaşı da bir mevduat hesabına aktarılmış, bu husus önemlidir. Sözleşmelere dikkat edelim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder