Gündem Promosyonlu fuhuştan hastalık çıktı

Promosyonlu fuhuştan hastalık çıktı

Paylaş
Promosyonlu fuhuştan hastalık çıktı

İzmir'de, müşterilerinin cep telefonlarına "kampanya" mesajları gönderdikleri ileri sürülen şebekeye yönelik operasyonda yakalanan 5 kadının cinsel yolla bulaşan hastalık taşıdıkları ortaya çıktı

Fuhuş şebekesine yönelik operasyonda yakalanan ve şebeke tarafından fuhşa zorlandıkları belirlenen 10’u Moldova, 4’ü Ukrayna, 2’si Rus, 1’i Azerbaycan uyruklu 17 kadının, ifadelerinin alınmasının ardından "cinsel hastalık taşıyıp taşımadıklarının belirlenmeleri" amacıyla Hıfzıssıhha Enstitüsü’ne götürülerek kan örnekleri alındı.

Yabancı uyruklu kadınlar daha sonra Yabancılar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sınır dışı edildi. Hıfzıssıhha Enstitüsünde yapılan kan testlerinde, sınır dışı edilen kadınların 5’inde cinsel yolla bulaşan hastalık tespit edildiği bildirildi.

PROMOSYONLA FUHUŞ YAPTIRIYORLARDI

Kadınlardan E.P, A.K, V.S, N.S. ile V.D’de Hepatit C ve Frengi (Sifilis) virüslerinin bulunduğu ortaya çıktı. İzmir Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 3 hafta önce, yabancı uyruklu kadınları çalışma vaadiyle Türkiye’ye getirerek fuhşa zorladığı ileri sürülen gruba yönelik operasyon düzenlemiş, şebeke üyesi olduğu ileri sürülen 11 kişiyle fuhşa zorlandığı belirlenen 17’si yabancı uyruklu 19 kadını yakalamıştı.

"YENİ MAMULLERİMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ"

Şebekenin, daha önce fuhuş için kendilerini arayan kişilerin cep telefonu numaralarını kaydettikleri, son dönemlerde bu telefon numaralarına "yeni mamullerimizle hizmetinizdeyiz", "indirimli kampanyamızı kaçırmayın" gibi kampanya mesajları gönderdikleri ve bu mesajlar üzerine polisin şebekeye yönelik takip başlattığı bildirilmişti.

Gözaltına alınan 11 zanlıdan 2’si savcılık talimatıyla serbest bırakılırken 9’u "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, fuhşa aracılık ve yer temin etmek, hürriyeti engelleme, tehdit" suçlamalarıyla İzmir Adliyesi’ne gönderilmiş, 6’sı kişi tutuklanmıştı.