Spor Prosinecki istifa etti

Prosinecki istifa etti

Paylaş
Prosinecki istifa etti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kayserispor teknik direktörü Robert Prosinecki görevinden istifa etti

Kayserispor Teknik Direktörü Robert Prosinecki, Beşiktaş maçından sonra istifa ettiğini açıkladı. Kulüp yöneticilerine de kararını ileten Prosinecki, şöyle dedi: "Maalesef bir sportif başarısızlık var. Bir türlü düzeltemediğimiz başarısızlık var. Bu saatten sonra benim Kayseri için katkı sağlayacağım bir ortam olmadığını düşünüyorum. Beni Kayserispor'un başında göremeyeceksiniz. İstifa ediyorum. Genel Menajer Süleyman Hurma ile görüştük. İyi ve kötü zamanlar var. O yüzden hislerim artık bu koltukta daha fazla durmamak yönünde."

Geçen seneki başarılı yönetimi ve isminin Beşiktaş ile de anıldığı hatırlatılarak Kayseri'de nelerin değiştiğinin sorulması üzerine de Prosinecki, "Geçen seneki takım ile bu seneki takımda farklar var. Ceyhun'dan sonra getirdiğimiz oyuncular takıma olumlu katkı yapamadı. Bobo'dan faydalanamadık. Uzun süren sakatlıklar yaşadık. Bizim de performans anlamında geride kaldığımız olmuştur. Birçok faktör üst üste toplanınca bu noktaya geldi. Artık ben istifamı verdim" diye konuştu.

Bilic'in takımına karşı yenilerek istifa etmesinin değerlendirmesini istenmesi üzerine de Prosinecki, "Benim kişisel anlamda özel bir nedeni yok. 7 maçtır kaybediyoruz. Bugünle çok bağdaşlaştırmak doğru değil. Uzun zamandır süren bir tablo var ortada. Kan değişiminin zamanı gelmiştir" dedi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic ise maçı şöyle değerlendirdi: "Gerçekten iyi bir maç oldu. İki takımın da kazanmaya ihtiyacı vardı. Kayserispor'u da tebrik ediyorum. Ellerine iyi fırsatlar yakaladılar. Takımları iyi. Bundan nerdeyse eminim bundan çıkacaklardır. Bugün ve önceki maçlarda fırsatlar yakaladılar. İlk yarıda maçı bitirecek fırsatları yakaladık, ama sonucu getiremedik. Maçı ikinci yarı 3-0'a getirdik. Olumlu bir sonuçla buradan dönüyoruz. İşleri yoluna koymak için önemli bir adım attık."

DHA

Haberin Devamı