Sağlık Prostat kanserine dikkat!

Prostat kanserine dikkat!

Paylaş
Prostat kanserine dikkat!

Kahvenin erken saatlerde uyanmanızı sağlayacak bir etkisi olduğunu biliyorsunuz, ancak öyle görünüyor ki aynı zamanda erkeklerin büyük sorunu haline gelen prostat kanserine karşı da etkili bir silah!

Kahvenin vücuda bir çok yararı olduğu ortada, ancak bu bulgu kesinlikle büyük bir önem taşıyor. Harvard Üniversitesi’nde yapılan araştırmada 1986’dan 2006 yılına kadar inceleme altına alınan ve 50,000 erkekten 4,975’inin prostat kanserine yakalandığını bir grup gönüllünün verileri incelendi.

Haberin Devamı

Araştırmacılar en çok kahve içen erkeklerin tüm grup içerisinde prostat kanserine yakalanma riskinin %20 oranında azaldığını, %60lık bir oranla ise hiç kahve içmeyen erkeklere göre daha sağlıklı olduklarını belirtti.

Kahve insulin ve glukozu etkiliyor ve aynı zamanda seks hormonları üzerinde de oldukça etkili. Bu hormonlar prostat kanserinde ve ilerlemesinde etkili olan maddeler.

Kesin bir sonuca ulaşılması için daha fazla araştırması yapılması kaçınılmaz görünüyor. Ancak bu durum kahve seven adayların hoşuna gidecek bir araştırma. Fakat yine de prostat kanserini önlemek için gün boyu kahve fincanını elinizden düşürmemek gibi bir hataya kapılmayın.

Çünkü prostat kanserinde rol oynayan başka faktörler de söz konusu ve araştırma dahilinde günde sadece 2-3 bardak kahve içen adayların da prostat kanserine yenik düşmemiş olduğu görülüyor.

Haberin Devamı

Bu araştırma sadece kahvenin prostat kanserine yakalanmada ya da hastalığın ilerlemesinde engelleyici faktörlerden biri olduğunu gösteriyor.