Gündem Protestocu şoförler, Habur'da giriş çıkışları trafiğe kapattı

Protestocu şoförler, Habur'da giriş çıkışları trafiğe kapattı

Paylaş
Protestocu şoförler, Habur'da giriş çıkışları trafiğe kapattı

Şırnak'ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda, Irak'a gidişlerde en az 4 yolcu taşıma zorunluluğunun getirilmesi üzerine dün eylem yapan taksi sürücüleri, bugün gümrük binasına saldırdı. Binadaki camları kırdıktan sonra, gümrük alanına giriş çıkışları trafiğe kapattı

Şırnak’ın Silopi İlçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı’ndan Irak’a yolcu taşıyan taksilere 1 Temmuz’dan itibaren yürürlüğe girecek olan uygulamayla en az 4 yolcu taşıma zorunluluğu getirilmesi üzerine, dün protesto için yolu kapatan göstericileri polis ve jandarma ekipleri dağıttı.

Bugün akşam saatlerinde yine Habur Sınır Kapısı önünde toplanan şoförler, yolu kapatıp Habur’a araç giriş çıkışını engelledi. Göstericiler daha sonra attıkları taşlarla gümrük alanı girişindeki gişelerin bulunduğu kulübeler ile burada park halindeki otomobilerin camlarını kırdı.

Güvenlik güçlerinin önlem almasından sonra açıklama yapan göstericiler, "Gezi Parkı için bütün Türkiye ayağa kalktı. Habur Sınır Kapısı’ndaki tek ekmek tezgahımızın için de ayağa kalksınlar. Sayın başbakanımız sen çözüm süreci içerisinde bunu uyguluyorsan, bu çözüm değildir. Biz sadece ekmeğimizin davasındayız.

Otobüsler Irak’a bir yolcu ile gidebiliyorsa, biz niye gidemiyoruz? Benim aracım 9 kişiliktir. 1 yolcu ya da 3 yolcu ile gidemiyorsam, koskoca 60 kişilik yolcusu olan otobüs tek yolcu ile nasıl gidebiliyor? Otobüsler, buralara yolcu göndererek ekmeğimizi kesiyorsa ne yazık ki biz de bu tür eylemlere katılmak zorunda kalıyoruz. Hiçbir yetkili bizim sesimizi duymuyor ve buraya gelmiyor" dedi.

Protestocular daha sonra ellerinde Türk bayrakları ile davul-zurna eşliğinde halay çekti. Irak plakalı araçların geçişine tepki gösteren protestocular arasından seçilen 2 temsilci, askeri yetkililer ile görüştü. Yapılan görüşmeler sonucu ikna edilen taksi sürücüleri, Habur Gümrük Kapısı’na giden yolu, trafiğe açtı. Taksi sürücüleri, sorunlarına çözüm buluncaya kadar eylemlerine her gün devam edeceklerini söyledi.


DHA