Dünya Protokolden kaçan First Lady

Protokolden kaçan First Lady

Paylaş
Protokolden kaçan First Lady

İspanya Başbakanı Zapatero'nun opera sanatçısı eşinin protokolden sürekli kaçması gündem konusu oldu

İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero’nun opera sanatçısı olan eşi Sonsoles Espinosa protokolden kaçtığı gerekçesiyle ülkesinde gündem konusu oldu.

2004 yılında başbakan olan Zapatero’nun, resmi davetlere ve uluslararası toplantılara genelde eşsiz katılması İspanyol basınında zaman zaman gündeme getirilirken, Sonsoles’in eşinden, 2012’deki genel seçimlerde başbakan adayı olmamasını istediği iddia ediliyor.

Son günlerde basının karşısına pek çıkmayan Sonsoles’in yakın arkadaşları, "O, Madrid’de kendisini hapsolmuş gibi hissediyor. Barcelona veya Paris’te kendini daha rahat hissediyor" diye konuştu.

SOSYAL HAYATI YOK

"Vanity Fair" dergisine konuşan Sonsoles’in yakın arkadaşları, "Çok evcimen bir hayat sürüyor. Koro çalışmaları, kızlarıyla vakit geçirmek, yüzmek ve yürüyüş dışında sosyal hayatı yok. Moncloa’dan (başbakanlık konutu) hoşlanmıyor, ilgilenmiyor bile. Koroda olmasının sayesinde de en çok sevdiği şey olan seyahat edebiliyor" dedi.

"O, başbakan eşi olmak gibi bir misyon istemiyor" diyen Sonsoles’in arkadaşları, her şeye rağmen Zapatero’nun 2012 yılında tekrar aday olup olmamayla ilgili alacağı kararda "Sonsoles’in kilit konumda olmayacağını" ifade ettiler.

AA

Haberin Devamı