Gündem Protokolden keneye çorap önlemi!

Protokolden keneye çorap önlemi!

Paylaş
Protokolden keneye çorap önlemi!

Protokolden keneye çorap önlemi!

Tokat’ta bir meranın açılış törenine katılanlar, Vali Şerif Yılmaz’ın tavsiyesi üzerine, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığına (KKKA) yol açan kene ısırmasına önlem olarak pantolon paçalarını çoraplarının içine aldı.

Haberin Devamı

Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Tarım İl Müdürlüğü tarafından Turhal ilçesine bağlı Dökmetepe köyünde düzenlenen mera açılış törenine katıldı. Vali Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, yıllarca meraların bilinçsiz olarak kullanıldığını söyledi. Bugünkü mera alanının, Cumhuriyetin kurulduğu döneme göre daha az olduğunu ifade eden Yılmaz, şunları kaydetti:

"Bizler meralarımızı ıslah edelim derken sürerek yıllarca öyle kullandık. Meralarımızı tarla açma ve başka amaçlar için kullandık. Bugün et fiyatlarının düşmesi için et ithal etmek zorunda kaldık. Bu bugünün meselesi değil, Türkiye’deki mera, hayvancılık ve tarımda uygulanan hatalardan kaynaklanıyor. Daha sonra mera kanunu çıktı. Ben de bu kanunun uygulanması ile ilgili komisyonlarda çok uzun yıllar görev aldım."

Haberin Devamı

Konuşmasının son bölümünde kene mevsiminde olduklarını hatırlatan Vali Yılmaz, "Tarım ve hayvancılıkla uğraşanlar birinci potansiyel olarak görülüyor.
Araziye çıkarken önlemleri alması gerekiyor. Ben biraz sonra hayvanlarımızı meraya salarken hepinizin bu tedbirlere riayet ederek alana gitmesini tavsiye
ediyorum" diye konuştu.

Bunun burada kene olduğu anlamına gelmediğini belirten Yılmaz, "Bugüne kadar hep söyledik. Kenenin nerede olacağı belli değildir, her yerde karşımıza çıkıyor. Bir insanımızın burnunun kanaması bizi rahatsız eder. O yüzden gerekeni yapmamız gerekiyor" dedi.

Vali Yılmaz’ın tavsiyesinin ardından Yılmaz ve açılışa katılanlar, pantolon paçalarını çoraplarının içine aldı.

Yılmaz’ın mera alanının açılışını yapmasıyla sona eren törene, Tarım İl Müdürü Yaşar Kavak, bazı ilçelerin kaymakamları, belediye başkanları, oda
başkanları ve vatandaşlar katıldı.