Bilim - Teknoloji PS4'ü de parçaladılar!
Paylaş
PS4'ü de parçaladılar!

Ünlü site, PS4'ü de parça parça etti... İçinden çıkanlar ve fazlası, haberimizde!

Bazı insanlar PlayStation 4'lerine kavuşmaya başlarken, bazıları PS4'ü "parçalamak" ile meşgul durumda. Bütün bu olayların arasında da internet sitesi iFixit, PS4 için hızlı bir rapor hazırlamak ile uğraştı. Sony'nin yeni oyun konsolu, iFixit tarafından kolay bir şekilde parçalarına ayrılabilir ve eğer gerekirse tamir edilebilir bulundu.

Haberin Devamı

PS4, rapordan, tamir edilebilirlik konusunda 10 üzerinden 8 almayı başardı. Ayrıca hiçbir parçası yapıştırıcı ile birleştirilmemiş olan konsol, garantisi bozulmadan açılabilir konumda. Başka bir deyiş ile, konsol, garantisi iptal olmayacak şekilde açılabilir ve hard diski gibi parçaları değiştirilebilir. Ancak konsol üzerindeki vidalar, normal kullanıcılar tarafından açılmasını engellemek adına özel güvenlik vidalarından oluşuyor. Bunun yanı sıra konsolun içerisindeki fan, sadece çıkarıp temizlemek için bile pek çok alete ihtiyaç duyuyor.

Raporda belirtilen bir diğer nokta ise bazı PS4 sahiplerinin, özellikle HDMI portu ile ilgili, sorun bildiriminde bulunmuş olması. Söylenene göre, port içerisindeki metal bir parça, HDMI kablosundaki bağlayıcı "dişlerin" bir kısmının çıkmasına sebep olabiliyor. iFixit'in konu ile ilgili söylemi ise, benzer sorunlar yaşayan PS4 kullanıcılarının HDMI portunun yamuk veya hasarlı olma ihtimalinin var olduğu.

Haberin Devamı

İnsanlar ne zaman PS4'ün içini açma ihtiyacı duyarlar bilinmez ama, rahat açılabilir bir konsol, elbette ki pek çok kişiyi "temizlik" masrafından kurtaracaktır...

Resimlerle: Oyun konsollarını hiç böyle görmediniz!

Kaynak: CHIP Online