Bilim - Teknoloji PSN aktif kullanıcı sayısı şaşırttı
Paylaş
PSN aktif kullanıcı sayısı şaşırttı

PSN aylık aktif kullanıcı sayısı belli oldu. Açıklanan rakamlar dudak uçuklatıyor

Dijital alışverişin günden güne artması, çevrimiçi oyunların yaygınlaşması ve firmaların oyunculardan daha fazla para kazanma istekleri ile Playstation ve Xbox gibi konsolların çevrimiçi hizmetleri, kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor. Bu konuda Sony’den paylaşılan son rakamlar ise adeta parmak ısırtıyor. PSN aylık aktif kullanıcı sayısı belli oldu.

NEREDEYSE TÜRKİYE NÜFUSU KADAR


Açıklanan son rakama göre, PSN (Playstation Network) aylık 70 milyon aktif kullanıcıya ulaştı. Bu rakam, diğer mali veya satış açıklamalarındaki gibi belli bir bölgeyi kapsamıyor. Global sayıyı temsil ediyor. Dünya genelinde aylık 70 milyon aktif kullanıcının çok olup olmadığını merak ediyorsanız, Xbox tarafına da bir göz atalım.

Ocak ayında Microsoft’un platformu Xbox Live’nin 55 milyon aktif kullanıcısı olduğu açıklanmıştı. Arada 4 ay gibi bir süre farkı olsa da PSN’in 15 milyon fazla kullanıcısı olduğu görülüyor. Xbox’un rakamları aradan geçen bu süreçte artmış, belki de 70 milyonu geçmiş olabilir. Ancak şimdiki son rakamlara bakıldığında PSN, Xbox Live’denbir adım önde görünüyor.

RAKAMLAR ÇEVRİMİÇİ KULLANICILAR İÇİN GEÇERLİ


Bunlar sadece çevrimiçi hizetleri aylık kullananların sayısıydı. Sony’nin Playstation Plus servisi ise 26.4 milyon aboneye ulaştı. Ülkemizde de kullanılan bu hizmetin aylık bedelinin 20 TL olduğunu belirtelim. Detaylı rakam açıklanmadı ve her ülkenin para birimi farklı. Ancak Sony’nin aylık 26.4 milyonluk PS Plus üyesinden kazandığı rakamın hiç de az olmadığı ortada.

Sony’nin özellikle rakibi Microsoft’a göre PS Plus’ta verdiği oyunların kalitesinin tartışılmasına rağmen bu sayılara ulaşması, firmanın başarısını gösteriyor. Ancak oyuncuların, firmadan biraz daha kaliteli aylık oyunlar beklediğini de belirtelim.
Yazılım Güncellemeleri Neden Önemli?

Haberin Devamı