Gündem Heyecanla beklenen PTT sınav sonuçları açıklandı!

Heyecanla beklenen PTT sınav sonuçları açıklandı!

Paylaş
Heyecanla beklenen PTT sınav sonuçları açıklandı!

PTT sınav sonuçları söylenildiği gibi 20 Eylül 2018'de açıklandı. Gece açıklanan sonuçla birlikte on binlerin sabırsız bekleyişi son buldu. PTT sınav sonuçları için aşağıdaki tıklayınız.

PTT sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanması bekleniyordu ve öyle de oldu. PTT duyuru sayfası sonuçların erişime açıldığını gece saatlerinde duyurdu. Böylelikle adayların sabırsız bekleyişi son bulmuş oldu. Aşağıdaki linke tıklayarak PTT sınav sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

PTT SINAV SONUÇLARI

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

SONUÇLARA İTİRAZ EDİLEBİLECEK

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucuna ilişkin itirazlar, sonuçların yayınlandığı günü takip eden 7 (yedi) gün içerisinde yapabilecek. Yazılı ve sözlü sınav sonucu itirazına ilişkin hususlar sınav sonuçlarının yayınlandığı tarihte adayların erişimine açılacak.

Haberin Devamı

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.