Gündem PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

GAZİSEM aracılığıyla düzenlenen PTT yazılı sınava katılım gösteren binlerce vatandaş, kurumun açıklayacağı yazılı sınav sonuçları için sorgulamalarını sürdürüyor. Toplam 5 bin kişiyi istihdam edecek olan PTT, yazılı sınav sonuçları ile bir sonraki aşamaya geçiş yapacak. Resmi sosyal medya hesaplarından açıklama yapan PTT, yazılı sınav sonuçlarının eylül ayı içerisinde açıklanacağını duyurdu. Peki, PTT yazılı sınav sonuçları ne zaman, hangi gün açıklanacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

PTT sınav sonuçları, Anadolunun birçok merkezinde gerçekleştirilecek olan alımlar ile 5 bin kişiye iş kapısı olacak. 70 puan ve üzerinde alanların uzman, mühendis, avukat, mimar ve tekniker poizsyonlarında başarılı sayılacağı süreçte, 60 puan ve üzeri ise diğer pozisyonlar için başarılı sayılacak. Kazananların belli olmasının ardından atamalar ise 1 yıl içerisinde tamamlanmış olacak. Peki, hepsi için başlangıç noktası olan PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sonuç açıklaması için en net bilgiler

Haberin Devamı

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

PTT'nin 5 bin personel alımı için düzenlediği yazılı sınav sonucu, önümüzdeki hafta açıklanıyor. PTT Destek adı altında sosyal medya üzerinden kullanıcıların yaşadığı sıkıntılara cevap veren PTT, İnsan Kaynakları biriminin yapacağı açıklama hakkında net bir yanıt verdi.

Buna göre PTT A.Ş. 2018/1 Personel Alım yazılı sınav sonuçlarının 20 Eylül 2018 tarihinde açıklanacağı belirtilen bilgiler arasında yer alıyor.

PTT Destek hesabından yapılan açıklamada verilen bilgiler arasında, personel adaylarının konuyla ilgili daha net bir bilgi alabilmek için PTT İK sayfasını takip etmeleri gerektiği de yer aldı.

KAÇ PUAN ALANLAR BAŞARILI SAYILACAK?

Farklı pozisyonlarda yapılacak olan alımlarda, bazı alanlarda 70 puan ve üzeri, bazı alanlarda ise 60 puan ve üzeri alanlar başarılı sayılacak.

Haberin Devamı

70 puan ve üzeri alan Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonu;

60 puan ve üzeri alan, Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonu adayları, başarılı sayılacak.

ADAYLAR 1 YIL İÇERİSİNDE GÖREVE BAŞLAYACAK

Yazılı ve sözlü sınav aşamalarının tamamlanmasının ardından atamaya hak kazanan adaylar belirlenecek. Türkiye genelinde belirlenen açık pozisyonlara atama, 1 yıl içerisinde tamamlanacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.