Gündem PTT sınav soru ve cevapları yayınlandı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

PTT sınav soru ve cevapları yayınlandı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

Paylaş
PTT sınav soru ve cevapları yayınlandı! Sonuçlar ne zaman açıklanacak?

PTT sınavı iki gün çnce gerçekleşti. On binlerce adayı katılım sağladığı sınavın ardından bugün soru ve cevaplar yayımlandı. PTT İK sayfasından yayınlanan soru ve cevapların ardından tüm gözler sonuçlara çevrildi. Sınava giren adaylar "PTT sınav soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?" sorusunu sormaya başladı.

Geçen pazar PTT sınavı gerçekleşti. Sınava on binlerce kişi katılırken bugün PTT İK sayfasından soru ve cevaplar yayınlandı. Sonuçlar için bir önemli bir rol oynayan soru ve cevapların yayınlanmasıyla birlikte adaylar isteye akın etti.

Haberin Devamı

PTT SINAV SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

PTT SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sınav sorularına itiraz 3 gün içinde yapılabilecek. Bu nedenle 17 Ağustos 2018 Cuma gününe kadar sonuçlar açıklanmayacak. PTT sınav sonuçlarının 21 - 24 Ağutos tarihleri arasında açıklanması bekleniyor.

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN?

Yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve/veya sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç 1 (bir) yıl içinde başlanılacak. Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.

Haberin Devamı

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT’de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT’de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.