Gündem PTT soyguncusu kart mağduruymuş

PTT soyguncusu kart mağduruymuş

Paylaş
PTT soyguncusu kart mağduruymuş

Fatih Karagümrük Mahallesi'nde 4 ay içinde 3 PTT şubesini soyan N.A. sonunda yakalandı

İstanbul'daki Fatih Karagümrük Mahallesi'nde PTT şubelerinin korkulu rüyası haline gelen silahlı soyguncu yakalandı. Haziran ayından bu yana 2 kez Edirnekapı PTT şubesini silahla soyan 38 yaşındaki N.A., Fatih ilçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro dedektiflerini alarma geçirdi.

4 aydan bu yana PTT soygunlarının izini süren Fatih Asayiş Büro ekipleri, geçtiğimiz Cuma günü Karagümrük PTT Şubesi'nin de soyulması ile operasyonlarını genişletti. Olay yerinde alınan eşgalleri değerlendiren polis, her üç soygunu gerçekleştiren şüphelinin de aynı kişi olduğunu belirledi. Eşgal fotoğraflardan kimlik tespiti yapan Fatih Asayiş Bürosu ekipleri, N.A.'yı suç aleti silahla birlikte yakaladı.

Gözaltına alınan N.A. Karagümrük bölgesinde meydana gelen 3 soygunu da kendisinin yağtığını itiraf etti. İlk soygundan 3 bin 500, ikinci soygundan 4 bin ve son soygunundan ise 9 bin TL para aldığı tespit edilen şüpheli kredi kartı mağduru olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fatih Asayiş Bürosu'nda ilk ifadesi alınan şüpheli, bankalara yüklü miktarda borcu olduğunu, bu nedenle eşiyle sürekli tartıştıklarını ve eşinin boşanma davası açtığını söyledi. Boşanma davalarının devam ettiğini belirten şüpheli, kredi kartı borçları nedeniyle çok kez icra takibine uğradığını ve borçlarnı ödemek için güvenlik görevlisi bulunmayan PTT şubelerini tercih ettiğini söyledi.

Aksaray'da bulunan bir eğlence mekanında güvenlik görevlisi olarak çalıştığını ifade eden şüpheli, soygunlardan elde ettiği parayla borçlarını ödemek istediğini belirtti. Daha önceden sabıkası bulunmadığı öğrenilen şüpheli N.A. soruşturmanın detaylandırılması için Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Haberin Devamı

Felat BOZARSLAN İSTANBUL DHA