Yaşam PTT'den Hybrid Mail hizmeti

PTT'den Hybrid Mail hizmeti

Paylaş
PTT'den Hybrid Mail hizmeti

PTT Genel Müdürlüğü, basım ve dağıtımdan kaynaklanan gecikmeleri ortadan kaldıracak "Hybrid Mail" uygulamasını gelecek ay devreye sokacak

Ulaştırma Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, elektronik ortamda verilen fatura ve benzeri gönderilerin PTT tarafından en yakın yerde basılarak dağıtımına imkan veren sistem için Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin ve Erzurum’da elektronik ortamdaki gönderilerin basımı için son teknoloji cihazlarla donatılmış merkezler kuruldu.

Gerçek testleri bu merkezlerde posta çekleriyle geçen ay yapılan uygulamanın resmi açılışının, Nisan'da yapılması planlanıyor. Türk Telekom A.Ş, PTT tarihinde "yatırım bedeli en yüksek proje" olarak bilinen Hybrid Mail’in ilk müşterisi oldu.

Türk Telekom ile anlaşma imzalayan PTT, şirketin tüm posta gönderilerini 5 yıl boyunca bu sistemle sahiplerine ulaştıracak.

HYBRID MAIL NEDİR?

Dünyada pek çok ülkede sunulan "Hybrid Mail" hizmeti, "kuruluşlarca elektronik ortamda verilen postanın, posta idaresi tarafından basılarak dağıtımının yapılması" olarak tanımlanıyor.

Sistemde, kurum, kuruluş ve özel kişilerin posta işletmesine verdiği fatura, sigorta poliçesi, banka ekstresi, tebrik, broşür, kutlama gibi toplu gönderiler elektronik ortamda müşterilerden alınıyor ve bu gönderiler, varış yerine en yakın baskı merkezine yine elektronik ortamda iletildikten sonra basım ve dağıtımı yapılıyor.

Hybrid Mail uygulaması, gönderi sahiplerinin baskı işine vakit ayırma ihtiyacını ortadan kaldırdığı için zaman tasarrufu sağlıyor. Öte yandan sistem, müşterilere de elektronik ortamda gönderi takibi imkanı sunuyor.

Haberin Devamı