Bilim - Teknoloji PUBG güncellemesi geldi! Güncelleme teknikleri ve notları
Paylaş
PUBG güncellemesi geldi! Güncelleme teknikleri ve notları

En büyük oyun haritasına sahip olan ve son zamanların en popüler oyunlarından biri olan Pubg güncellemesi geldi. Pubg oyuncuları sahaba 9.1 GB'lik devasa bir güncelleme ile karşılaştılar. Peki nedir bu Pubg güncelleme? Güncellemeyle birlikte haritada bir takım değişikliklerde oldu. İşte Pubg güncellemesinden önemli notlar...

Dünyanın en popüler oyunlarından biri olan Pubg güncellemesi geldi. Pubg 9.1 gb'lık güncelleme ile ilgili notları sizler için haberimizde derledik. .1 GB’lık bir güncellemeyle oyuncuların karşısına çıkan PUBG, bu devasa güncelleme ile birlikte özellikle güvenlik ve optimizasyon konusunda büyük açıkları giderdi. Önümüzdeki dönemde yeni araç ve silahlarla beraber yeni haritanın da geleceğini göz önüne alırsak, şirketin bu güncellemeyle önümüzdeki ay çıkması beklenen yeni harita ve içeriklere de zemin hazırlaması bekleniyor.

PUBG GÜNCELLEMESİ- YENİLİKLER

Oyunda yer alan bazı evlerin çatılarına delikler açarak, çatıdan binanın içine girme özelliği getirdi. Bu bazı evlerde vardı, ancak yeni güncellemeyle bunların sayısı artırıldı. PUBG oyunu içine arkadaş listesi eklendi. Bundan sonra Steam’de arkadaş olmadan oyun içinde 50 kadar kişiyle arkadaş olabilirsiniz. Arkadaş listesi tek taraflı ve takipçi konseptinde geliştirildi.
Ana menüye sesli sohbet eklendi. Oyun içinde arkadaşlarınızla konuşuyor olsanız da, oyunun ana menüsünde yeni bir oyuna girerken konuşamıyordunuz.
Oyunda bundan sonra duygularınızı ifade edebileceksiniz. Başlangıç olarak 12 duygu animasyonu eklendi.
Oyuncu vurulduğunda mavi kan etkisinin kırmızı kan etkisinden daha çok görünür olma durumu dengelendi.
Uçak motor sesi için Doppler efekti uygulandı. Motorun sesi artık mesafeye ve hareket yönüne bağlı olarak değişiyor.
Kullanıcıların atlama ve tırmanma sırasında yaşadığı “aniden ölme sorunu” düzeltildi



PUBG GÜNCELLEMESİNDEKİ SORUNLAR

PlayerUnknown’s Battlegrounds ya da daha çok bilinen adıyla PUBG’nin son güncellemesi, oyuncuların uzun süredir çok şikayetçi olduğu hile konusuna ekstra bir güvenlik sağlamak amacı taşıyordu. Fakat güncellemeyi yükleyen oyuncuların birçoğu oyunu dahi çalıştıramazken, çalıştırabilenler ise çok yüksek oranlarda performans düşüşü yaşadıklarını bildirmeye başladı.

Durumun farkına varan firma kullanıcılarına hızlı bir yanıt verdi ve sorunun kaynağını bulmaya çalıştıklarını belirtti. Fakat işler istenen yönde ilerlememişe benziyor çünkü bugün yaptıkları açıklamayla güncellemeyi geri çekmek zorunda olduklarını ve zor anlar yaşattıkları kullanıcılarından özür dilediklerini belirttiler.

Haberin Devamı