Cumartesi Postası Pudra krallığında moda...

Pudra krallığında moda...

Paylaş
Pudra krallığında moda...

Bu yaz çocuksulukla feminenlik her yerde ve el ele... Bu durumun en önemli sebebi ise pembe ve tonlarının her türlü giysideki egemenliği.

Pembenin hangi tonunu seviyorsanız giyebilirsiniz, çünkü bu sezon her tonu çok moda. Ama 2009’un ‘en moda listesi’nde yer alan pudra ve naturel renkler bu yazın ‘in’ renkler listesinin başındaydı.

Pudra rengi geçen yıldan gardrobunuzdaki yerini aldıysa, bu yıl da rahatlıkla eklemeler yapabilirsiniz. Özellikle indirimlerden faydalanıp mutlaka birkaç parça edinin deriz, çünkü pudra rengi önümüzdeki yılın da moda rengi olmaya devam edecek.

Bu yaz günlük yaşamdan gece kıyafetlerine göre modacıların ve kadınların gözdesi olan pudra renginin en önemli avantajı sarışın, kumral ve esmer ayırımı yapmadan her renk tene yakışması.

Hele bir de yaz tatili yapıp bronzlaştıysanız ne ala. Pudra renginin yaz güneşinden bronzlaşan tenle uyumu müthiş... Pudra renginin bir diğer avantajı ise yaşsız olması. Hem genç kızların hem de olgun yaşta kadınların rahatlıkla giyebileceği bir renk pudra pembesi...

Özellikle uçuşan formlarda, şifon, ipek gibi kumaşlarda romantizmin doruğuna çıkan pudra pembesi, kadınları masal dünyasında gezdiriyor. Pudra rengi, vamp kadının rengi değil orası kesin, daha çok romantik kadınların rengi.

Modacılar da zaten bu rengi daha çok romantik fırfırlarla, yumuşak volanlarla kullanmışlar. Böylece romantik masalsı bir dünyanın içine davet etmişler kadınları. Dior’dan Cavalli’ye kadar tüm moda devleri pudra rengini bu yaz koleksiyonlarında öne çıkardılar. Cengiz Abazoğlu gibi haute couture yapan modacılar da bu yıl pudra rengini daha çok kullandı. Pudra pembeyi sadece giysilerde değil, ayakkabıdan çantaya, kolyeden fulara kadar her aksesuarda görmek mümkün.

Haute-couture yapan modacılar pudra pembeden vazgeçecek gibi değil. Givenchy, Vera Wang gibi modacılar 2011 haute couture koleksiyonlarında da pudra pembesine yer verdiler. Pudra pembesi önümüzdeki sonbahar ve kış sezonunda sadece haute couture’de değil, günlük giysilerde de yer almaya devam edecek. Pudra pembeyi kombinlemek için en ideal renkler ise bej, buz grisi, krem, ekru, kahverengi ve lacivert. Şimdilerde her yerde rekor indirimlerin olduğunu gözönüne alırsak yapacağınız alışverişlerde size tavsiyemiz pudra rengini ve onunla iyi gidecek uygun giysileri bulduğunuzda kaçırmamanız.

Haberin Devamı