Dünya Putin 'aranıyor'

Putin 'aranıyor'

Paylaş
Putin 'aranıyor'

Günlük programları iptal edilen Rus liderin 5 Mart'tan beri ortalıklarda görünmemesi darbeden ölüme kadar birçok iddianın ortaya atılmasına neden oldu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 gündür kamuoyu önüne çıkmıyor. Günlük programları iptal edilen Rus liderin 5 Mart’tan beri ortalıklarda görünmemesi darbeden ölüme kadar birçok iddianın ortaya atılmasına neden oldu.

Haberin Devamı

Kremlin'e yakın kaynaklar Putin’in grip olduğunu söylerken Rus liderin bugün Kırgızistan Devlet Başkanı Atambayev’le görüşmeye katılıp katılmaması spekülasyonların seyri açısından kritik önemde. AFP’ye konuşan Kremlin sözcüsü, Putin’in akşam saatlerinde Atambayev’le yapacağı görüşmede bir değişikliğin olmadığını, görüşmenin yapılacağını söyledi.

Putin en son İtalyan lider Renzi ile canlı yayında kameraların karşısına çıktı.

İddialar:

5 Mart’ta İtalya Başbakanı Matteo Renzi ile görüşmesinden sonra sııra kadem basan Putin’in nerede olduğuna dair çeşitli iddialar ortaya atıldı.

En yaygın iddia Putin’in hasta olduğu iddiası. Şu sıralar Rusya’daki grip salgınından Putin’in de etkilendiği belirtilirken Kremlin Sarayı’na yakın kaynaklar bunu yalanlamıyor. Avusturyalı Kurier gazetesi kronik bel rahatsızlığı nükseden Putin’in Avusturya’daki özel doktoruna muayene olmaya gittiğini iddia etti. Putin'in Sözcüsü Dimitri Peskov bu iddiaya “Yorum yok. Konu kapanmıştır” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

'SEVGİLİSİ DOĞUM YAPTI'

Başka bir iddia ise Putin’in sevgilisi olduğu öne sürülen eski olimpiyat şampiyonu ritmik jimnasitkçi Alina Kabayeva’nın doğum yaptığı, Rus liderin de doğum için İsviçre’ye gidip birkaç gün gözden kaybolduğu yönünde.

Dünya liderlerinin yerlerini aradığı bu fotoğraf sosyal medyada 'Putin'i arıyorlar' altyazısıyla paylaşıldı.

Eski İsrail elçisi: Darbe işaretleri var

En ciddi iddia, Kremlin’de darbe olduğu ve Putin’in koltuğunu kaybettiğine işaret ediyor. Rusya’yı iyi tanıyan İsrail’in eski Moskova Büyükelçisi Zvi Magen, Putin’in ortadan kaybolmasında ordudaki bir grupla oligarkların parmağı olabileceğini belirtip, “Darbe işaretleri görüyorum” açıklamasını yaptı. Magen, “Darbe olduğuna dair çok fazla işaret var. Kremlin civarındaki askeri hareketlilik iktidar değişikliğini, ya da bu yönde bir girişim olduğunu gösteriyor” dedi.

Putin'in sözcüsü: Artık komik değil

Muhalif Novaya Gazeta köşeyazısında ise Simitri Bikov, “Kremlin’in üstünde helikopterler uçtuğundan Savunma Bakanı Şoygu’nun darbe ile yönetimi perde gerisinde ele aldığına kadar komplo teorilerinin havada uçuştuğunu” yazdı.

Haberin Devamı

Reuters’ın Putin’in sağlığını sorduğu Sözcüsü Dimitri Peskov ise “Yüzlerce kez söyledik. Artık hiç komik değil” yanıtını verdi. Devlet Televizyonu Putin’in konutunda çalışırken görüntülerini yayınladı ancak bu da iddiaların kesilmesine engel olamadı.

Aljazeera