Ekonomi Putin'den '225 milyar dolarlık' toplantı

Putin'den '225 milyar dolarlık' toplantı

Paylaş
Putin'den '225 milyar dolarlık' toplantı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin servetinin önemli bölümünü elinde tutan "en zengin" işadamları ve en büyük devlet şirketlerinin patronlarıyla yıllık zitvede gibi bir araya geldi. Putin, işadamlarına " Ülkeye ve yurtdışına yatırım yapmaktan çekinmeyin" mesajı verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin servetinin önemli bölümünü elinde tutan "en zengin" işadamları ve en büyük devlet şirketlerinin patronlarıyla yıllık zitvede gibi bir araya geldi. Toplam servetleri 225 milyar doların üzerinde olan 40 oligark ve patron, Kremlin’de düzenlenen geleneksel toplantıda kapalı kapılar ardında ağırlandı. Putin'den zenginlere "yaptırım uyarısı" geldi. “Patronlar toplantısının açılışında yaptığı konuşmada Putin, tüm sınırlamalara rağmen ülke ekonomisinin istikrarlı hale geldiğini söyledi. Ekonominin resesyondan çıktığına ve büyümeye geçtiğine dikkati çeken Putin, yatırımlardaki ve sanayi üretimindeki artışa, enflasyondaki düşüşe işaret etti. Putin işadamlarına yatırımdan korkmayın mesajı verdiği belirtildi.

40 OLİGARK KATILDI

İş dünyasının Rusya karşıtı yeni yaptırımlara karşı hazırlıklı olması gerektiğini vurgulayan Rus lider, oligarkların bu konudaki fikirlerini sordu. Ardından basına kapalı toplantıya geçildi. Toplantıda Roman Abramoviç, Mihail Gutseriyev, Oleg Deripaska, Vladimir Lisin, Mihail Prohorov, Vladimir Potanin, Andrey Melniçenko, Aleksey Mordaşov gibi oligarkların yanı sıra, Putin’in “A takımı”ndaki bürokratlar ve dev kamu işletmelerinin patronları da yer aldı.

Haberin Devamı