Gündem Putin'den Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım!

Putin'den Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım!

Paylaş
Putin'den Türkiye ziyareti öncesi sürpriz adım!

Rusya lideri Vladmir Putin, Ankara ziyareti öncesi Suriye'deki Rus hava üssünde Beşar Esad ile görüştü. Putin'in Suriye'de bulunan askeri üsteki Rus askerlerinin ülkeden çekilmesi talimatı verdiği aktarıldı

Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yapacağı görüşme öncesinde Suriye'deki terörist gruplara 2015'ten beri operasyon düzenleyen Rus hava güçlerinin konuşlanma noktası olan Hmeymim üssünü ziyaret eden Putin, buradaki Rus güçlerinin geri çekilmeye başlaması için emir verdi.

Putin Hmeymim'de yaptığı açıklamada, "Savunma Bakanı (Sergey Şoygu) ve Genelkurmay Başkanı'na (Valeriy Gerasimov) Rus güçlerinin daimi konuşlanma noktalarına geri çekilmeye başlanması emrini veriyorum" dedi.

Bu arada Putin'e Hmeymim ziyaretinde Şoygu da eşlik etti.

Rus askerlerin evlerine zaferle döneceğini söyleyen Putin, 'Rusya ve Suriye ordularının uluslararası terörizmin en güçlü gruplarından birini (IŞİD) sadece 2 yıl gibi kısa bir sürede yok ettiğini' kaydetti.

Putin ayrıca, 'teröristlerin Suriye'de kafalarını yeniden kaldırmaları halinde Rusya'nın onları güçlü saldırılarla vuracağını' belirtti. Putin, bugün Türkiye'ye gelecek ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşecek. Erdoğan'la görüşmesinin ardından Putin, Mısır'a gidecek.

AÇIKLAMA YAPILMIŞTI


Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 2017 yılının yedinci yüz yüze görüşmesi hakkında açıklama yapan Kremlin Sarayı, “Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 11 Aralık’ta Türkiye’ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek. Rusya ile Türkiye liderleri temasında iki ülke arasında enerji ağırlıklı büyük projelerde gelinen durum ele alınacak. Ayrıca Orta Doğu bölgesinde Kudüs ve Suriye’deki durum da görüşülecek” dendi.