Dünya Putin: Görüşemesek de aramız iyi

Putin: Görüşemesek de aramız iyi

Paylaş
Putin: Görüşemesek de aramız iyi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Rusya arasında ortak bakanlar kurulu gibi çalışan Üst Düzey İşbirliği Konseyi (ÜDİK) toplantısı için bulunduğu St. Petersburg'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le ikili görüşme gerçekleştirdi

Türkiye - Rusya 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmak üzere St. Petersburg'da bulunan Başbakan Erdoğan, konsey toplantısı öncesinde Konstantinovski Sarayı'nda Putin ile görüştü.

Görüşmeye Türk tarafından Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus tarafından da Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Kremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov da katıldı.

Başbakan Erdoğan, görüşme öncesinde yaptığı kısa açıklamada, 4. Üst Düzey İşbirliği Konseyi toplantısına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, bugünkü görüşmelerde ele alınacak iki ülke ilişkileri ve bölgesel meselelerin çok manidar olacağını söyledi.

Türkiye ve Rusya'nın müşterek atması gereken adımlar olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Bugün, bu adımları çok daha güçlendirerek atacağımıza inanıyorum" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Putin de toplantıların iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Putin, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, Başbakan Erdoğan'ı uzun süre görmediğini belirterek, "Sizinle doğrudan temasımız olmasa da Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkiler çok güzel bir şekilde gelişiyor" dedi.

St. Petersburg'daki toplantılarda da bu gelişmeleri daha ileri noktalara taşıyacaklarını ifade eden Putin, "Tabii ki görevimiz bu ilişkilere katkı sağlamaktır. Bunu başaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.