Dünya Putin ve Trump'ın tokalaşması olay oldu

Putin ve Trump'ın tokalaşması olay oldu

Paylaş
Putin ve Trump'ın tokalaşması olay oldu

G20 zirvesi kapsamında Hamburg'da bir araya gelen Trump ve Putin'in buluşmasında yaşanan anlar sosyal medyada Amerikan dizisi “House of Card”da yer alan bir sahneye benzetildi.

G20 zirvesinde dün ilk defa bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya lideri Vladimir Putin’in davranışlarını mercek altında irdeleyen gözlemciler, bu ilk temastaki mimik ve jestlerin bire bir Amerikan dizisi “House of Card” sahnesinin tekrarı olduğu tespitini yaptı. Böylece ya yapımcı iki yıl önce 7 Temmuz 2017 tarihinde Hamburg’ta ne olacağını önceden biliyordu. Veya Putin ile Trump, “House of Card” dizisindeki rolleri benimsemiş oldu.

En çarpıcı benzerlik Putin ile Trump ikili görüşme başlangıcında kameralara poz verirken tespit edildi. Trump, avucu yukarıya bakan elini Putin’u uzatıyor, Putin ise başı öne eğik bizer gecikmeli uzatılan eli fark ediyor. Dizideki karede de Rusya liderini tasvir eden Viktor Petrov ABD Başkanı Frank Underwood ile aynı çelişkili duygular içerisinde tokalaşıyor.






“House of Card” dizisi 2013 yılında gösterilmeye başlanmıştı. ABD’deki siyasi entrikaları konu alan dizide geleceğin ABD Başkanı Frank Underwood'u oynayan Kevin Spacey’nin maceralarını anlatıyor. ABD’nin dış politikasına da geniş yer ayrılan dizide 2014 yılına kadar çekilen iki sezonda genelde ağır top Çin teması işleniyor. 2015 yılında gösterime gerin üçüncü sezonda ise siyaset sahnesine tekrar Rusya Başkan Viktor Petrov ile dönüyor.


İşte kare kare Trump - Putin tokalaşması


Haberin Devamı