Cumartesi Postası Puzzle'ın artık bir dükkanı var!

Puzzle'ın artık bir dükkanı var!

Paylaş
Puzzle'ın artık bir dükkanı var!

Çoğumuzun çocukluk hobisi olan puzzle bugün her yaş grubuna hitap ediyor. Teknolojinin ilerlemesine, oyunların internet ortamında oynanmasına karşın puzzle gün geçtikçe daha çok kişinin ilgi alanına giriyor

Haber: Merve Özaytekin

mozaytekin@posta.com.tr

Puzzle Galeri’ye girdiğinizde gerçekten farklı bir yerde olduğunuzu anlıyorsunuz. Burası tıpkı kitapçı ciddiyetinde dekore edilmiş. Mağazanın sağlı sollu puzzle kutularıyla dolu, düzenli rafları var. Bu raflar puzzle kategorilerine göre isimlendirilmiş. Bir sanat eseri puzzle’ı mı yapmak istiyorsunuz, hemen ‘sanat’ bölümüne gidiyorsunuz. Dilediğiniz markanın puzzle’ını zorlanmadan buluyorsunuz. Mağazadaki çalışanların çoğu sizinle yakından ilgileniyor. En doğru seçimi yapmanıza yardımcı oluyorlar.

Puzzle Galeri’nin kurucusu Dr. Abdullah Kasapoğlu’nun da bir yapboz delisi olduğunu öğrenince aksini düşünemiyorum zaten. Dr. Kasapoğlu, hepimiz gibi çocukluğunda puzzle yapanlardan. Ama puzzle yapmayı bir gün dahi bırakmamış. Gençliğinde 100 parçalık puzzle’lar yetmemiş Abdullah Bey’e. Üniversiteyi Ankara’da kazanınca, Dost Kitabevi’nden yanına o günlerde çılgınlık sayılan bin parçalık puzzlelardan almış.

Hacettepe Tıp Fakültesi’ne başladığı ilk günlerde de bir çırpıda tamamlamış yapbozunu. Mecburi hizmeti Konya’ya çıkınca yine yanına birçok çeşit puzzle almış Dr. Abdullah Kasapoğlu. Doktor olduğu için onun puzzle’a nasıl vakit ayırdığı kafanızı kurcalayabilir. Ama Abdullah Bey’in cevabı hazır: “Puzzle zaman ayrılacak bir şey değil, deşarj olma aracı”.

24 bin parçalık devasa puzzle

Abdullah Bey, öğrenimini tamamladıktan sonra tıp sektörüyle ilgili işler yapan bir reklam ajansında çalışmaya başlamış. Damarlarında oluşan bir hastalık nedeniyle işinden ayrılmak zorunda kalmış. Ancak puzzle’a asla ara vermemiş. Ve 2001 yılında 6 bin parçalık puzzle’ı evden çıkmadan kısa sürede tamamlamış. İyileşince kendi reklam şirketini kuran Abdullah Bey, iş yerinde çalışanlara da puzzle aşkını aşılamış.

Abdullah Bey, “Toplantı yaparken herkes birer parça puzzle yerleştirirdi. Bir gün internetten bir puzzle sipariş ettik. Ne yazık ki parasını ödememize rağmen elimizde yok dediler. Biz de ‘Madem internetteten puzzle sipariş edince gelmiyor, o zaman bu işi biz yapalım’ dedik. 2 bin adet puzzle aldık, ‘satamazsak ömür boyu biz yaparız’ dedik. Ve www.puzzlegaleri.com’u açtık.

Elimizde olmayanı da satmayacağımıza söz verdik. Emel, Yasemin Tozkoparak, Pervin Altuntaş ile elimizdeki stokla bir de Kadıköy’deki bu yeri açtık” diye anlatıyor. Kadıköy’deki puzzle galeride yaklaşık 2 bin 2 yüz çeşit puzzle satılıyor. Anatolian, Art Puzzle, Educa, Castorland, Jumbo, Heye, Ricordi, Schmidt, Sunsout ve Trefl gibi markaları rahatlıkla bulabiliyorsunuz. Mağazada çalışan herkes puzzle’la yakından ilgili. Öyle ki, dükkanda bulamadığınız bir markayı onlara söylüyor, sipariş edebiliyorsunuz. Ya da puzzle’ınızda eksik bir parça mı çıktı, Puzzle Galeri’nin ekibi hemen sizin için o parçayı tedarik ediyor veya kendi yeniden yapıyor.

Ayrıca puzzle’ınızı çerçeveletmek için de başka bir yere gitmenize gerek yok. Puzzle Galeri bu hizmeti de veriyor. Dükkanın en pahalı puzzle’ı 700 TL. O da Educa’nın Royce B.McClure tarafından kompozisyonu hazırlanmış Guiness rekorlu 24 bin parçalı puzzle’ı. LIFE: The Great Challenge adlı bu puzzle tamamlandığında 4,28 m X 1,57 m’ye ulaşıyor. Puzzle Galeri yapboz dışında maket, figür, model araba meraklılarına da hitap ediyor. Dükkanın ayrıca üç internet sitesi var. www.puzzlegaleri.com, www.hobyygaleri.com, www.cocukgaleri.com’u da ziyaret edin.

Moda Caddesi, 48B, Kadıköy Tel: (0216) 3455503 (0216) 465 6444

2

Haberin Devamı