Yaşam PwC'den eğitime tiyatrolu destek

PwC'den eğitime tiyatrolu destek

Paylaş
PwC'den eğitime tiyatrolu destek

PricewaterhouseCoopers Türkiye (PwC) çalışanlarının tiyatro oyunundan elde edilecek gelir Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlanacak

PricewaterhouseCoopers Türkiye (PwC) çalışanlarının, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Güner Sümer’in Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç romanından uyarlanan “Yıldızlar Altında” isimli tiyatro oyunu 28 Mart 2011 Pazartesi günü, Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşuyor. Oyundan elde edilecek tüm gelir, çocukların eğitimine destek için Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağışlanacak.
Türkiye’nin en büyük denetim, vergi ve danışmanlık hizmeti sunan şirketi PricewaterhouseCoopers Türkiye (PwC); TEGV tarafından yürütülmekte olan 7-16 yaş grubu çocukların temel eğitimlerine destek projesi “Bir çocuk değişir, Türkiye değişir” kampanyasına “PwC Türkiye Sahneliyor, Eğitime Destek Oluyor” projesi ile katkıda bulunuyor.
Proje, PwC Türkiye’nin ortakları ve çalışanlarından oluşan 30 kişilik bir kadro ile başarılı tiyatro sanatçısı Didem Balçın tarafından, Hüseyin Rahmi Gürpınar ve Güner Sümer’in Kuyruklu Yıldız Altında Bir İzdivaç adlı eserinden uyarlanan “Yıldızlar Altında” isimli tiyatro oyununun sahnelenmesi ile gerçekleştirilecek.
Oyun için 5 ay boyunca, Didem Balçın koçluğunda diksiyon ve yaratıcı drama eğitimleri alan PwC Türkiye çalışanları, projenin birinci aşamasında Mustafa Kemal Merkezi’nde tiyatro severlerle buluşacak.
Koreografisini Pınar Ataer’in, süpervizörlüğünü tiyatro sanatçısı Hakan Bilgin’in üstlendiği oyunun müzikleri ise Aras Deniz Sipahi tarafından özel olarak bestelendi. Oyun, bu yıl 27 Mart günü kutlanan Dünya Tiyatrolar Günü’nün hemen ertesinde 28 Mart 2011 Pazartesi günü perdelerini açacak. 8 Mart tarihinin Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın ölüm yıl dönümü olması nedeniyle ayrıca önem taşıyan oyunda, PwC Türkiye çalışanları, 67. ölüm yıldönümde büyük ustayı sahnede bir kez daha anacaklar.
Projenin ikinci aşamasında ise, PwC Türkiye ve Ankara Çankaya Rotary Kulübü işbirliği ile 9 Nisan 2011 Cumartesi günü Ankara’da ve kaçıranlar için 12 Nisan 2011 Salı günü İstanbul’da Kenter Tiyatrosu’nda bir kez daha sahnelenecektir.
2000 yılından bu yana her yıl düzenlenen Çözüm Ortaklığı Platformu gelirleri vasıtasıyla 7-16 yaş arası çocukların temel eğitimlerine katkıda bulunmak üzere Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı’na bağış yapan PwC Türkiye, “Yıldızlar Altında” adlı oyununu da İstanbul ve Ankara’daki çocuklara destek olmak için TEGV yararına oynayacak.
PwC Türkiye çalışanları, her yıl farklı bir oyunla tiyatro severlerin karşısına çıkacakları “PwC Türkiye Sahneliyor, Eğitime Destek Oluyor” kampanyası ile daha fazla çocuğun eğitimine destek olmayı amaçlıyor.
Sizler de çocukların eğitimine destek olmak isterseniz, 28 Mart 2011 tarihinde PwC’nin Drama Akademisi tarafından MKM’de sahnelecek müzikal komediyi kaçırmayın...
TEGV’e bağış yaparak davetiyenizi almak için 0212 326 60 86 numaralı telefondan PwC Türkiye’den Dilek Şengezer ile iletişime geçebilirsiniz.
İstanbul Gala: 28 Mart 2011 Pazartesi, Mustafa Kemal Kültür Merkezi
Ankara Gala: 9 Nisan 2011 Cumartesi
İstanbul 2. Oyun: 12 Nisan 2011 Salı, Kenter Tiyatrosu
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı Hakkında:
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, ilköğretim çağındaki çocuklarımızın temel eğitimlerini tamamlayıcı, ders saatleri içinde ve dışında çok yönlü bir eğitim desteği almalarını ve çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde, 35 yerleşik ilde 12 Eğitim Parkı, 53 Öğrenim Birimi, 20 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 2 İl Temsilciliği ile çocuklarımıza eğitim desteği hizmeti sürdürüyor.

Kuruluşundan bu yana 1,5 milyon çocuğumuza verdiği eğitim desteğini on binlerce gönüllüsü ile gerçekleştiriyor. Eğitimde özgün modeli ile ulusal ve uluslararası işbirlikleri bulunan TEGV, 2003 yılı içinde Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation-IYF) ile çalışmaya başladı.

BASIN BÜLTENİ

Haberin Devamı