Spor PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları başladı

PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları başladı

Paylaş
PyeongChang 2018 Kış Olimpiyatları başladı

Güney Kore'nin PyeongChang kentinin ev sahipliği yapacağı 23. Kış Olimpiyat Oyunları, bugün düzenlenecek açılış töreniyle resmen başladı

35 bin kişi kapasiteli PyeongChang Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek ve 2 saat sürecek törenle startı verildi

Türkiye, bayrağımızı taşıyan Fatih Arda İpekçi'nin liderliğinde PyeongChang 2018 Açılış Töreni'nde geçişini tamamladı.

İşte o görüntüler:


TÜRKİYE'Yİ 8 YARIŞMACI TEMSİL EDECEK


Güney Kore’nin PyeongChang kenti 23. Kış Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği yapıyor. Resmi olarak 9 şubat cuma günü başlayacak olan kış olimpiyat oyunları 25 şubatta sona erecek. 95 ülkeden 2900 sporcunun katılacağı olimpiyat oyunlarında ülkemizi Alp Disiplini branşında Özlem Çarıkçıoğlu ve Serdar Deniz; Kayakla Atlama branşında Fatih Arda İpcioğlu; Kayaklı Koşu branşından Ayşenur Duman, Hamza Dursun ve Ömer Ayçiçek; buz pateninde Alisa Agafonova ve Alper Uçar temsil edecek.



İşte Açılış Töreni'nden görüntüler:

TÜRKİYE'NİN KIŞ OLİMPİYATLARI TARİHİ


2018 Pyeong-Chang Kış Olimpiyat Oyunları'nın başlamasına saatler kala spor dünyasında gözler Güney Kore'ye çevrildi. Türkiye'nin Kış Olimpiyatları macerası, 1936 yılında Almanya'da başladı. Türkiye tarihinde 17. kez katılacağı olimpiyat oyunlarında 8 sporuyla temsil edilecek. İlk kez 1936 yılında Almanya'nın Garmisch Partenkirchen kentinde düzenlenen kış olimpiyat oyunlarına 2 dalda 6 sporcuyla katılan Türkiye, şu ana kadar madalya kazanma başarısı gösteremedi.



1952, 1972 ve 1980 yıllarında oyunlara sporcu gönderemeyen Türkiye, 1994 ve 1998 yıllarındaki ise birer sporuyla temsil edildi. Türkiye'nin Kış Olimpiyat Oyunları'na en fazla sporcu gönderdiği yılsa, 1968 oldu. Ay-yıldızlı ekibimiz, Fransa'nın Grenoble kentindeki oyunlara kayaklı koşuda 4, alp disiplininde de 7 olmak üzere, toplam 11 sporcuyla katıldı. 2002 yılında Salt Lake City'de düzenlenen organizasyonda kayaklı koşu sprint dalında mücadele eden Kelime Çetinkaya, Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil eden ilk kadın sporcu olarak kayıtlara geçti.

KUZEY KORE GÜNEY KORE AYNI BAYRAK ALTINDA


PyeongChang 2018'in en etkileyici anı ise, yıllardır birbirine düşman iki Kore ülkesinin, Kuzey'in ve Güney'in aynı anda, ortak bir bayrak altında tören alanına girmesi oldu.

İşte o görüntüler:





Haberin Devamı