Bilim - Teknoloji Qualcomm’da sorunlar büyüyor
Paylaş
Qualcomm’da sorunlar büyüyor

Qualcomm ve Apple arasındaki anlaşmazlık her geçen gün daha da büyüyor. Ancak Qualcomm CEO’suna göre tüm bu yasal süreçler iş dünyasının bir parçası

Bildiğiniz gibi Qualcomm ve Apple telif hakları yüzünden uzun süredir karşı karşıya. Apple’ın patentlerin kullanımından doğan telif haklarını ödemediğini iddia eden Qualcomm, bu yüzden Amerikalı teknoloji devine dava açtı. Hatta Apple ürünlerinin Amerika’ya sokulmaması için yasal mercilere başvuruda bulundu. Son olarak da benzer bir yaptırımın Çin’de uygulanması için harekete geçti.

Ancak tüm bunlar Qualcomm ve Apple arasındaki ilişkilerin tamamen kopmasına neden oldu. Çünkü Qualcomm yöneticisine göre tüm bunlar iş dünyasının bir parçası. Wall Street Journal’ın D.Live konferansında konuşan Qualcomm CEO’su Steve Mollenkopf, ücretler üzerinde anlaşmak için bu süreçlerin yaşandığını ve tüm bu davalara rağmen işin sonunda uzlaşabileceklerini söyledi. Mollenkopf’a göre önümüzdeki dönemde iki şirketin yeniden bir arada çalışması için herhangi bir engel bulunmuyor.

Qualcomm CEO’su bu yasal sürecin ne zaman biteceğinden emin değil ama bir gün tüm bu süreceğin sona ereceğinden ve iki şirketin anlaşmaya varacağından emin konuşuyor.