Spor Quaresma: Büyük mutluluklar yaşatacağım

Quaresma: Büyük mutluluklar yaşatacağım

Paylaş
Quaresma: Büyük mutluluklar yaşatacağım

Beşiktaş'ın yıldız transferi Quaresma, "Ben buraya Beşiktaş'ı ileri taşımak için geldim. Camiamıza büyük başarılar yaşatacağım" diye konuşktu

Siyah-beyazlı kulübün dünyaca ünlü Portekizli futbolcusu "Q7" lakaplı Quaresma, Türkiye’deki ilk röportajını Beşiktaş Kulübü’nün aylık resmi yayın organı Beşiktaş Dergisi’ne verdi.

Derginin ağustos sayısına konuşan Querasma, kendisinden çok şey bekleyen siyah-beyazlı camiaya umut dolu mesajlar verirken, "Camiamıza büyük mutluluklar yaşatacağım" iddiasında bulundu.

TRANSFER SÜRECİNİ ANLATTI

Beşiktaş’a transfer sürecini anlatan Quaresma, "Teklifi menajerim bana ilettiğinde düşüneceğimi söyledim. Çünkü Inter’den ayrılmak istiyordum. Bunun üzerine görüşmeler başladı.

Beşiktaşlı yöneticiler benim çok önemli olduğumu hissettirip güvendiklerini söylediler. Ben de imzayı attım ve şu anda çok mutluyum. Ayrıca söylenildiği gibi Fenerbahçe ya da başka bir takımdan teklif almadım" dedi.

Q7, "Başkanımız ’Schuster imzaladı, sen de imzalayacaksın’ dediğinde çok mutlu oldum. Zamanında büyük futbolcuydu, şimdi de büyük bir hoca. Onunla çalışmak, onun tarafından eğitilmek bana mutluluk veriyor" dedi.

"BANA NEREDE OYNAYACAĞIMI SÖYLESİNLER YETER"

Quaresma, "En verimli kullanılacağın oyun biçimi sence nedir?" şeklindeki bir soruya, "Fark etmez... Bana nerede oynayacağımı söylesinler yeter" diye yanıt verdi.

Vikingur karşılaşması ile ilk kez resmi bir maçta Beşiktaş taraftarının karşısına çıkan Quaresma, müsabaka öncesi taraftarlara "üçlü" çektirdiği an ile ilgili olarak, "Açıkçası Portekiz’de de insanlar futbolla çok ilgili ama Türkiye’deki gibi değil.

"İLK KAÇIRDIĞIM PENALTIYDI"

Bu nedenle beni çağırdıklarında tedirgin oldum. Ne yapacağımı bilemedim. Ama sonucu güzel oldu" dedi. Vikingur maçında değerlendiremediği penaltının kariyerinde kaçırdığı ilk penaltı olduğunu söyleyen Q7, "Çok kötü vurdum, kaçırmamalıydım. Atmam lazımdı" değerlendirmesini yaptı.

"ÇOK YOKSUL BİR AİLEDE BÜYÜDÜM"

Quaresma, çocukluğunun yoksulluk içinde geçtiğini vurgulayarak, hayatını, "Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım" diye özetledi.

Portekizli futbolcu, çocukluk dönemiyle ilgili bir soruya şu yanıtı verdi: "Çok yoksul bir ailede büyüdüm. Yaşadığımız bölgede uyuşturucu dahil aklınıza gelebilecek her türlü kötü alışkanlık yaygındı.

Bu sebeple o hayatı iyi biliyorum. O hayattan çok şey öğrenerek bugünlere geldim. Hem yoksulluğun dibini, hem de zenginliğin zirvesini yaşadım.

"AİLEM İÇİM CANIMI VERİRİM"

Dört yaşındayken annesiyle babasının ayrıldığını anlatan Quaresma, "Babamla da görüşüyorum, ilişkim sağlam, onu çok seviyorum ama annem gibi değil. Çünkü annemin neler çektiğini gördüm" diye devam etti.

Quaresma, "Ailem için gerekirse canımı bile veririm. İkinci kez düşünmem. Saha içinde soğukkanlıyım, hiçbir şeyden korkum yok. Çünkü bu hayatta her şeyi gördüm.

Tabii insanlar beni genellikle sahada gördükleri için duygusuz olduğumu düşünebilirler. Ama işin içine ailem girdiğinde her şey farklılaşır" dedi.

3

Haberin Devamı