Gündem Rabia öğretmen unutulmadı

Rabia öğretmen unutulmadı

Paylaş
Rabia öğretmen unutulmadı

İzmir Karabağlar'da öğrencisi 15 yaşındaki H.K. tarafından bıçaklanarak öldürülen 2 çocuk annesi 40 yaşındaki Rabia Sevilay Durukan, ölümünün 40'ncı gününde unutulmadı. Ailesi ve meslektaşları, onun anısına lokma döktürdü

Eskiizmir Caddesi’ndeki Nazire Merzeci İlköğretim Okulu’nda geçen 27 Eylül’de saat 09.30 sıralarında meydana gelen olayda, derse geç kaldığı gerekçesiyle uyarılan okulun 8. sınıf öğrencisi H.K., Fen ve Teknoloji öğretmeni Rabia Sevilay Durukan’ı, dört yerinden bıçaklayarak ağır yaralamıştı.

Evli ve 2 çocuk annesi Durukan, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi, gözaltına alınan H.K. ise tutuklanıp Yenişakran Cezaevi’ne konuldu. Cinayet sanığı H.K. hakkında ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı, 27 Kasım’da ilk duruşmanın yapılacağı belirtildi.

MESLEKTAŞLARI UNUTMADI

Öğrencisi tarafından öldürülmesinin üzerinden 40 gün geçen Rabia Sevilay Durukan’ı, ailesi ve meslektaşları unutmadı. Rabia öğretmen için evininin önünde lokma döktürüldü.

Acının yeniden yaşandığı günde Rabia öğretmenin ablası Serpil İlkgül, kan davası güden bir aile olmadıklarını, sanığın yargılandıktan sonra en ağır cezayı almasını istediklerini söyledi. H.K.’nın ailesiyle de herhangi bir görüşmelerinin olmadığını söyleyen İlkgül, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in kardeşi için eğitim şehidi ifadesini kullandığını, ancak bunun sözde kalması yerine resmi olarak da böyle kabul edilmesini beklediklerini dile getirdi.

Taylan YILDIRIM/İZMİR, (DHA)