Spor Rafael Nadal'dan şut saati eleştirisi! Şut saati nedir?

Rafael Nadal'dan şut saati eleştirisi! Şut saati nedir?

Paylaş
Rafael Nadal'dan şut saati eleştirisi! Şut saati nedir?

Erkekler tenisinin 1 numaralı ismi Rafael Nadal, bu yılki Amerika Açık'ta resmen hayata geçirilecek olan şut saati uygulamasını eleştirdi.

Sezonun son Grand Slam turnuvası olan Amerika Açık, bu yıl itibarı ile şut saati uygulamasına geçileceğini resmen açıkladı.

Erkekler tenisinin 1 numaralı ismi olan Rafael Nadal'sa karardan duyduğu memnuniyetsizliği yaptığı eleştirilerle dile getirdi.

Bu kuralın kendisi için ideal olmadığını söyleyen İspanyol raket, uygulama hakkında şu yorumları yaptı:

"Hepinizin bildiği gibi puan aralarında seyirciler coşabiliyor. Özellikle iyi bir puan oynandığı zaman bunun tadını çıkarmak istiyorlar.

Mesela 2013'te Novak'la (Djokovic) oynadığımız finalde 56 vuruşluk bir puan olmuştu. Eğer siz iki puan arasına 25 saniyelik bir limit getirirseniz sonraki puanın güzel olmasını bekleyemezsiniz.

Belki ticari anlamda bu kuralın faydalı olduğunu söyleyebilirsiniz. Fakat bana göre izleyicilere güzel bir şov sunabilmek açısından bu olumsuz bir durum."

ŞUT SAATİ NEDİR?


Bu yıl Amerika Açık'ta resmen uygulanacak olan şut saati uygulaması, iki puan arasında geçirilen sürenin 25 saniyeyle sınırlandırılmasına dayanıyor.

25 saniye kuralını ihlal eden oyuncu, öncelikle hakem tarafından uyarılıyor. İkinci uyarıda ise puan cezasına çarptırılıyor.

Fanatik

Haberin Devamı