Prof. Dr. Derin Kösebay Rahat olun gebelik şansı artsın
HABERİ PAYLAŞ

Rahat olun gebelik şansı artsın

Haberin Devamı

Çocuk sahibi olmak pek çok kadının hayali. Ancak bu konuya çok kafanızı takar, sürekli , “Neden ben?” diye kendinizi sorgularsanız stres sorun yaratır. Rahat olun ki hormonlar düzenli çalışsın, gebelik şansı artsın

Doktorun tüm tavsiyelerine uyuyorum ama...


26 yaşındayım, 3 yıllık evliyiz ve bebek sahibi olmak istiyoruz. 8 aydır korunmadığım halde olmuyor. Doktora gittim ultrasona girdim normal çıktı. Eşim test yaptırdı, sorun yok. Doktorun verdiği ilaçları kullanıyor, tüm tavsiyelerine uyuyorum. Ama yine de olmuyor. Ne yapmamı önerirsiniz? CEVAP Sevgili okuyucumuz, anladığım kadarıyla siz doktorunuzla irtibat halindesiniz ve gerekenleri yapıyorsunuz. Yalnız bu konuyla aklınız çok meşgulse o doğru değil. Paniğe hiç gerek yok. Kendinizi ne kadar rahat hissedebilirseniz hormonların çalışması ve o oranda düzelecek ve gebe kalma şansınız artacaktır.

[[HAFTAYA]]

Çocuk sahibi olmak istiyoruz ameliyat zarar verdi mi?


Eşim 29, bense 22 yaşındayız. Eşim apandisit ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası dikişleri açıldı. Biz çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bunun eşime bir zararı olur mu? Yardım rica ediyorum. CEVAP Sevgili okuyucumuz, apandisit ameliyatından sonra dikişlerin açılması çok sık görülen bir durum değil. Bir enfeksiyon mu oldu? Sadece ciltte olan bir enfeksiyonsa bunun ilerde çocuk sahibi olmanıza bir etkisi olacağını zannetmiyorum. Fakat enfeksiyon karın içinde oluştuysa, bu durumda karın içi organlarında yapışıklıkların olma ihtimali olabilir. O durumda belki kanallarda tıkanma söz konusudur. Bebek istediğiniz halde gebe kalamazsanız kanalların açık olup olmadığı röntgenle araştırılır. Günümüzde artık bu durum da çok önemsenmiyor. Kanallar kapalı olsa bile tüp bebekle gebe kalmak mümkün.

Prolaktin hormonu neden yüksek çıkıyor?

36 yaşındayım, 7 yıllık evliyim. Düzenli adet olmama rağmen, prolaktin yüksek çıktı. Bu herhangi bir sorun yaratır mı? CEVAP Sevgili okuyucumuz, prolaktin (Stres hormonu) beyinde hipofiz bezinden salgılanır. Normalden biraz yükselmesi pek önemli değil fakat çok yükselirse nedeni mutlaka araştırılmalıdır. Prolaktinin yükselmesi adetlerin düzenini bozar hatta adetleri tamamen durdurabilir, kısırlığa neden olabilir. Çok yüksek seviyedeki prolaktin hormonu hipofiz bezindeki büyümeye de işaret edebilir. (Hipofiz adenomu). Bunun mutlaka tedavi edilmesi gerekir. Bazı durumlarda ilaç tedavisi yeterli olmayabilir ve hipofiz bezinin ameliyat edilmesi gündeme gelebilir. Kontrolden geçmenizi, tedavi olmanızı öneriyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder