Siyaset 'Rahibe' afişi bizim değil
Paylaş
'Rahibe' afişi bizim değil

'Rahibe' afişi bizim değil

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın CHP’ye yönelik ifadelerini eleştirirken, “Terörist Abdullah Öcalan’a af içeren tasarıdaki imza Başbakan’a ait değilse yarın genel başkanlıktan ayrılacağım. Bu afişler (Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için evet afişleri) bizim değil ” dedi.

Haberin Devamı

CNN Türk’te soruları yanıtlayan Kılıçdaroğlu özetle şu değerlendirmelerde bulundu:

HANGİ YÜZLE

(CHP’nin, hükümetin Öcalan’a af getirmeyi düşündüğü eleştirisiyle ilgili olarak Erdoğan’ın ‘ciddi yalan, kara propaganda yapılıyor’ dediğinin belirtilmesi üzerine) Bu imza başbakana ait değilse söz veriyorum yarın sabah 11.00’de CHP Genel Başkanlığı’nı bırakacağım. Biz elimizde belge olmadan konuşmayız. Başbakan hangi yüzle, özür diliyorum hangi siyasi ahlakla altına imza attığı tasarıyı biz dile getiriyoruz diye bu kadar ağır suçluyor.

RAHİBE AFİŞİ CHP’NİN DEĞİL

(Erdoğan’ın, CHP’nin İstanbul ve Diyarbakır’da ‘Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesi için evet’ afişleri astığını belirterek, ‘benim başı örtülü bacımı rahibe kıyafetiyle özdeşleştiren anlayış’ dediğinin aktarılması üzerine) Belki Ankara’da da asılmıştır! Bu afişleri kim astı CHP Genel Merkezi’nin böyle bir şeyi yok. İstanbul İl Başkanımız suç duyurusunda bulunmuş. Mobese tespiti için de dilekçeyle başvurmuş. Daha önce anayasa ile ilgili afişler asılmıştı halen öğrenemedik? Ticari sır diye söylemediler. Biz AKP’nin yaptığı gibi trilyonları döküp kampanya yapmadık bir tane bilboardda bile afişimiz yok. Provokasyon. Üzülüyorum başbakana bir insan bu kadar zavallı duruma düşmemeli. Bunu yapanı ortaya çıkarmazsa bunun sorumlusu hükümettir düzenleyen yapan hükümettir. CHP’li çıkarsa atarız. Bu olayın İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanması lazım. Kim gidip bilboardları donattı parasını kim ödedi.

Haberin Devamı

KENDİSİ DAĞ ADAMI MI?

(Erdoğan’ın CHP’yi kumsal partisi olarak nitelemesi) Başbakanın ayrıştırma misyonu var. Orada oturan insanlar bizim vatandaşımız değil mi kendisi dağ partisi mi, biz kendisine dönüp sen dağ adamı mısın dememiz mi lazım? Hepsi bizim insanımız.

BAŞBAKANIN KULAKLARI ÇOK BÜYÜK

Başbakanın kulakları çok büyük ve gittikçe de büyüyor. Bu anayasa değişikliği sonrasında daha da büyüyecek. Herkesi dinleyecek. Madem bu konuşuluyor siz Remzi Gür’e telefon açtığınızda niçin ABD’ye, kızınıza 20-25 bin gönder’ dediniz? Bu da illegal.

Haberin Devamı

DUMANLA MI KONUŞALIM

(Siz de dinleniyor musunuz, böcek araması yaptırıyor musunuz?’ sorusuna) Büyük ihtimalle dinleniyorumdur. Ulaştırma Bakanı ‘kendinize güvenmiyorsanız telefonla konuşmayın’ dedi. Neyle konuşacağız dumanla mı?

Milliyet