Siyaset 'Rahibeli afiş' istifa ve yumruk getirdi
Paylaş
'Rahibeli afiş' istifa ve yumruk getirdi

'Rahibeli afiş' istifa ve yumruk getirdi

"Rahibeli afiş" krizi bugün Avcılar Belediye Meclisi'ndeki görüşmelere de yansıdı. AK Partililer, afiş konusunu meclis gündemine taşımak isteyince CHP'lilerin tepkisiyle karşılaştı. AK Partililer meclisi terkederken, CHP'li Ömer Zengin istifa ettiğini açıkladı. Belediye Meclisi'nde afiş kavgası sürerken, belediye önünde de vatandaşlar birbirine girdi.

12 Eylül'deki referandum öncesi Ak Parti ile CHP arasında yaşanan "Rahibeli Afiş" gerginliği Avcılar Belediye Meclisi'ne de yansıdı.

CHP'nin iddiaları üzerine İşçişleri Bakanı Beşir Atalay, "Müslüman kadınların rahibe gibi örtünmesi için / Evet…" yazılı afişlerin Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci tarafından hazırlatıldığını açıklamıştı.

Afiş gerginliği bugün Eylül ayı olağan toplantısını yapan Avcılar Belediye Meclisi'ne de sıçradı.

Meclis'in AK Partili üyeleri konuyu gündeme getirince CHP'li meclis üyeleriyle aralarında tartışma yaşandı. Toplantıda gündem dışı söz alan Ak Parti Grup Sözcüsü Namık Öztürk, "Son günlerde Avcılar Belediye Başkanı'nın yaptıkları konuşuluyor. Genel başkanlarının referandum süreci boyunca 'başörtüsü sorununu biz çözeriz' dediği bir ortamda bir pankart hazırlanıyor ve billboardlara konuyor. Başörtülü hanımlarımızın rahibelere benzetilmesini çok yadırgadık. Avcılar'da birçok başörtülü var, hatta bazı CHP'li meclis üyesi arkadaşlarımızın da eşleri başörtülü" diye konuştu.

Sözlerine CHP'li meclis üyeleri tarafından "Burası siyaset yeri değil. Başörtülülere ki dedi.

Öztürk, daha sonra başta AK Partililer başta olmak üzere tüm Meclis üyelerini protesto için Meclis'i terk etmeye davet etti. Ak Parti grubunun tamamı Meclis'i terk ederken, eşi başörtülü olan CHP'li Ömer Zengin de AK Partililerle birlikte toplantıyı terk etti.

AK Partililer'in Meclis'i terketmesinin ardından konuşan CHP'li Meclis Başkanı Atilla Süne, "Bu konu kuru dedi.

CHP'Lİ ZENGİN'DEN AK PARTİLİ ÜYELERE DESTEK

Daha sonra belediye önünde açıklama yapan Öztürk, "Avcılarımız'da ne yazık ki Meclisimiz suni gündem maddeleriyle meşgul ediliyor ve Avcılar Belediyesi Meclis'e bilgi sunmaktan ve Meclis'in görüşünü almaktan her zaman itina ediyor, her zaman bizi devredışı bırakmaya çalışıyor. Biz hiçbir zaman insanlarımızı kılık kıyafetleriyle, oturup kalkışlarıyla tasnif etmedik. Bir taraftan diyorsunuz ki, 'Biz başörtüsü sorununu çözeriz', diğer taraftan kalkıyor bir belediye başkanımız başörtülü insanlarımızı rahibe kılığına sokuyor. Bu özgürlük, demokrasi, insanlık adına bence hiç de hoş karşılanmayacak bir durumdur" diye konuştu.

Namık Öztürk, kendileriyle beraber CHP'li Ömer Zengin'in de toplantıyı terk etmesiyle ilgili olarak da, "Ömer Zengin arkadaşımızın eşi de başörtülüdür. Kızları İmam Hatip'te okumuş insanlardır. Arkadaşımız demek vicdanının sesini dinledi, bizim davetimize icabet etti" ifadesini kullandı.

ZENGİN İSTİFA ETTİ

CHP Avcılar İlçe Başkanı Bayram Acar ise Zengin'in AK Partililerle beraber meclisi terk etmesine ilişkin konunun henüz kendisine bildirilmediğini aktararak, Zengin'in alınan bir grup kararına uymadığının tespit edilmesi halinde Disiplin Kurulu'na sevk edileceğini kaydetti. Acar kameralara bu açıklamayı yaptığı sırada CHP'li Ömer Zengin partisinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa ile ilgili olarak Doğan Haber Ajansı'na (DHA) bilgi veren Zengin, "İstifa dilekçemi yazıp, CHP Avcılar İlçe Başkanlığı'na gönderdim. İstifa dilekçemin tarih ve sayı numarasını aldım, şimdi cevap bekliyorum. CHP'li arkadaşlarımın, Değirmenci'nin durumuna tepki göstermemeleri beni yaraladı. Grup Başkanvekili'nin Meclis'te söz alarak yapılanın bir hata olduğunu söylemesi gerekirdi" dedi.

Meclis üyeliğinden ise istifa etmediğini söyleyen Zengin, şimdilik başka bir parti ise düşünmediğini sözlerine ekledi

Yurtdışında olduğu öne sürülen Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye telefonla da ulaşılamıyor.

AVCILAR BELEDİYESİ ÖNÜNDE KAVGA

Avcılar belediye binası önünde toplanan vatandaşların da gündeminde "rahibeli afiş" konusu vardı.

Vatandaşlardan bir kısmı Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci'ye destek verirken bir kısmı ise tepkiliydi. Konuya ilişkin olarak destek verenlerle tepki gösterenler arasında başlayan sözlü atışmalar bir süre sonra kavgaya dönüştü.

"Bu Belediye Başkanı'nı mı savunuyorsunuz" diye Değirmenci'ye tepki gösteren bir vatandaşa, destek verenlerin arasındaki bir kişinin saldırması sonucu kavga çıktı. Çevredeki vatandaşlar tarafından güçlükle yatıştırılan kavga bir süre sonra aynı kişiler arasında tekrar başladı. Ancak yine çevredeki vatandaşların müdahalesiyle son buldu. DHA

Haberin Devamı

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer2686","2686","201009","2686-10.jpg");