Gündem Rahşan Ecevit: Eşimin ruhu burada

Rahşan Ecevit: Eşimin ruhu burada

Paylaş
Rahşan Ecevit: Eşimin ruhu burada

Rahşan Ecevit: Eşimin ruhu burada

DSHP Genel Başkanı Rahşan Ecevit, Taksim Meydanı’ndaki 1 Mayıs kutlamasına ilişkin, "Eşim de hayatta olsaydı, o da burada olacaktı. Büyük bir mutluluk içinde birlikte yürüyecektik. Onun ruhunun burada olduğuna inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

Rahşan Ecevit, eşi merhum Bülent Ecevit’in adı ve fotoğrafının bulunduğu çelenkle, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun da aralarında bulunduğu Türk-İş heyetiyle birlikte Taksim Meydanı’na geldi.

Burada gazetecilerin, 1 Mayıs’ın Taksim Meydanı’nda kutlanmasına ilişkin duygularını sorduğu Rahşan Ecevit, "Sadece şunu söyleyeyim: Eşim de hayatta olsaydı, o da burada olacaktı. Büyük bir mutluluk içinde burada birlikte yürüyecektik. Onun ruhunun burada olduğuna inanıyorum" diye konuştu.
Rahşan Ecevit ve beraberindekiler, daha sonra Türk-İş kortejine katılmak üzere Şişhane yönüne doğru yürüdü.

KEMAL TÜRKLER’İN EŞİ SABAHAT TÜRKLER

Bu arada, DİSK Genel Merkezi önünde toplanan grupların, Taksim’deki kutlamalara katılmak üzere başlattıkları yürüyüş devam ediyor.

Haberin Devamı

"Aydınlar, emekçiler kol kola" yazılı pankartın arkasında DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ve bazı sanatçılarla beraber kortejde yer alan DİSK’in kurucusu merhum Kemal Türkler’in eşi Sabahat Türkler, "Çok mutluyum. Kemal Türkler’in 1976’da yaptığı 1 Mayıs yine aynı yerinde kutlanacak" dedi.

Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Türkler, "Mezarına gittim, ’başkan’ dedim, ’Yine orada olacağız, senin keşfettiğin yerde olacağız’ dedim" şeklinde konuştu.

UFUK URAS

Öte yandan, Taksim Meydanı’na gelen BDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da gazetecilere yaptığı açıklamada, işsizliğe, yoksulluğa karşı dünyanın her yerinde karnaval biçiminde bir dayanışma bulunduğunu, kendilerinin de şimdi o dayanışmanın bir parçası olduklarını söyledi.

Bu konuda katkısı olan herkese teşekkür eden Uras, "Ben de kanun teklifi vermiştim ama bu esas, sade işçilerimizin başarısı. 1 Mayıs’ta bu alanda daha insanca bir yaşamı savunmak için yan yana geleceğiz. Çok önemli bir tabu geride kaldı. Şimdi sıra diğerlerinde" diye konuştu.