Dünya Rai TV örtünüyor!

Rai TV örtünüyor!

Paylaş
Rai TV örtünüyor!

İtalya'da devlete ait Rai TV kanalında artık seksi kadınları izlemek zor olacak

İtalya’da devlete ait Rai TV’nin yayınladığı programlarda “seksi kadın” figürünü sık sık kullanmasına bir gözlem heyeti aracılığıyla sınırlama getirildi. Bu gelişme, “İtalyan televizyonlarında artık dekolteli kadınlar olmayacak mı?” sorusunu doğurdu.

İngiliz The Independent gazetesinde yer alan habere göre heyet, kadının ekrandaki saygınlığının güvencesi olacak. Heyet ‘aşırı çıplaklık’ tespit ederse, bunu program yapımcılarına yaptırım gücü olan Rai komisyonuna iletecek.

Haberin Devamı

‘ARTIK DURDURULAMAZ’

Demokrat Parti milletvekili Giovanna Melandri, kadınların ekranlarda dekoratif amaçla kullanılmasını önlemek istediklerini söylerken, Başbakan Silvio Berlusconi’nin kurduğu Mediaset medya grubu uygulamaya tepki gösterdi.

Adını açıklamayan bir yazar, “Her beş yılda bir politikacılar televizyonunun çok seksist olduğunu fark eder ve bunu değiştirmeye çalışır. Ama asla işe yaramadı. Bu insanları pizza yemekten alıkoymaya çalışmak gibi. Televizyonda seksi kızlar göstermek günlük yaşamımızın içine öyle işledi ki, bu artık durdurulamaz” dedi.Kanalın bir heyet aracılığıyla kontrol edileceği açıklanırken, uygulamayı eleştirenler “Seksi kızları izlemek içimize öyle işledi ki, bu artık durdurulamaz” dedi.

(Millliyet)

Haberin Devamı