Tamer Heper Rakam bana yüksek geldi
HABERİ PAYLAŞ

Rakam bana yüksek geldi

Haberin Devamı

2010’da lisan kursuna kayıt yaptırdım, kısa bir süre devam ettim sonra edemedim. Ücreti nakden ödemeyip bono vermiştim iki sene sonra icraya verilmişim. 1800 TL’lik borç 4000 TL olmuş. Bunu da taksitlerle ödemek istedim, bir miktarını ödedim gerisi kaldı, ödeyemiyorum. Hacze gelirler mi? Y.D.

Bir borçlunun malvarlığının haczi için, yapılan takibin kesinleşmesi lazım. Kesinleşme de şöyle olur: İcra takibi için icraya başvuran alacaklının size icra marifeti ile bir ödeme emri göndermesi gerekir. Bu ödeme emrinde borç miktarı, borcun nedeni, itiraz nedenleri falan yazar. Yapılan takip ilamsız takip ise itiraz süresi 7 gündür.

[[HAFTAYA]]

7 gün içinde borca itiraz etmezseniz borç kesinleşir. İşte bundan sonra hacze her an gelinebilir. Sizin olayda kambiyo senedi dediğimiz bono söz konusu. Bonolar özel takibe konudur, itiraz süresi 5 gün, ödeme süresi 10 gündür. Ancak itiraz nedenleri de sınırlıdır. Bonolara tanınan bir imkandır bu. Dolayısı ile 10’uncu gün borç ödenmedi ise takip bu işlerde 10’uncu günün sonunda haciz tatbik imkanı doğar. Sizin takibiniz kesinleşmiş ödemelere başlamışsınız ama bir yerde kesmişsiniz. Bugün haciz tatbik imkanı vardır. Ancak sizin olayınızda rakamları biraz mubalağalı buldum. 1800 TL’lik borç iki senede 4000 TL’ye çıkmaz. Keşke sizin aleyhinize takip yapıldığında yani işin başında bir bilene danışsaydınız. Hakkınızda fazladan yapılan takip için şekline uygun olarak itiraz hakkınızı kullanırdınız. Bugün takip kesinleşmiş. Yine de bir menfi tespit davası açma imkanınız var. Bunu bir meslektaşımla görüşün borcunuz borç bu tamam da fazlasını ödemenize yazık olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder