Gündem Ramazan Akyürek için tutuklama talebi

Ramazan Akyürek için tutuklama talebi

Paylaş
Ramazan Akyürek için tutuklama talebi

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Eski Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi. Akyürek'in mahkemeye sevk gerekçeleri ise şunlar; "İhmali davranış sebebiyle ölüme sebebiyet vermek", "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma."

Hrant Dink suikastına ilişkin "kamu görevlilerinin ihmali" olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, dönemin Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Dün gözaltına alınan ve geceyi emniyette geçiren Ramazan Akyürek, sabah saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Haberin Devamı

Ramazan Akyürek, Soruşturma savcısı Gökalp Kürkçü'ye 4 saatte 16 sayfa ifade verdi. İfadesinin ardından Akyürek, "İhmali davranış sebebiyle ölüme sebebiyet vermek", "Resmi evrakta sahtecilik" ve "Görevi kötüye kullanma" iddiasıyla tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi.

SORUŞTURMADA DAHA ÖNCE 3 POLİS TUTUKLANMIŞTI

Soruşturma kapsamında daha önce de dönemin Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde amir olarak görev yapan Cizre Emniyet Müdürü Ercan Demir ve dönemin Trabzon Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile polis amiri Özkan Mumcu tutuklanarak cezaevine konulmuştu.

Serpil KIRKESER / DHA