Gündem Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? (Gün gün hava tahmini)

Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? (Gün gün hava tahmini)

Paylaş
Ramazan Bayramı’nda hava nasıl olacak? (Gün gün hava tahmini)

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala ‘bayramda hava nasıl olacak’ sorusu soruluyor. Peki, bayramda hava nasıl olacak? Güneş yüzünü gösterecek mi, yoksa büyükşehirler yağışlara mı teslim olacak? İşte detaylar…

Posta.com.tr

Ramazan Bayramı 25 Haziran Pazar günü başlayacak. 3 günlük bayram süresi Arife Günü ile birlikte 4 güne çıkacak. Bayram tatili süresince deyim yerindeyse döne

YAZ BİR TÜRLÜ GELMEDİ


Mayıs ayında baharı yaşayamayan batı bölgeleri gözünü haziran ayına çevirmişti. Ancak başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyretmiş, güneş ara ara yüzünü gösterse de akıllarda kalan serin ve yağışlı günler olmuştu.

Peki, büyükşehirlerde bayram süresince hava nasıl olacak? İşte gün gün tahminler...

İSTANBUL


İstanbullular bayramı açık bir gökyüzü ile geçirecek. Bayram boyunca 30 derece seviyelerinde olacak İstanbul’da, Arife Günü sıcaklık 31 Ramazan Bayramı’nın ilk günü ise 32 derece olacak. Bayramın ikinci ve üçüncü gününde değişiklik yok. Hava 30 derece civarında olacak.

ANKARA

Başkent Ankara’da da durum İstanbul’dan farksız değil. Arife Günü 31 derece olacak sıcaklık bayramda üç gün boyunca 31 derece olacak. Yağış beklenmiyor, gökyüzü açık.

İZMİR


İzmir’de bayram süresince hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyredecek. Arife Günü sıcaklığın 37 derece olacağı İzmir’de bayram süresince de sıcaklık 38 derece olacak. İzmirliler kavurucu sıcaklar altında bayramı geçirecek.

ANTALYA


Batı ve iç bölgelerin soğuklarından kaçıp kendini sahillere atmak isteyenlerin ilk tercihi olan Antalya’da bayram tatilcilerin yüzünü güldürecek haberler var. Antalya’da hava sıcaklığı bayrm süresince 35 derece üzerinde seyredecek. Arife Günü 36 derece ölçülecek sıcaklık bayramın ilk gününde 37 derece olacak. İkinci ve üçüncü gün de hava sıcaklığı 35 derece seviyelerinde olacak.

ADANA


Türkiye’yi etkisi altına alacak sıcak hava etkisini Adana’da gösterecek. Arife Günü sıcaklığın 36 derece ölçüleceği kentte bayram süresince termometreler 37 dereceyi gösterecek.

BURSA


Bursa’da da tıpkı diğer illerde olduğu gibi açık bir gökyüzü ve sıcak bir havada bayramı geçirecek. Arife Günü ve bayram süresince hava sıcaklıkları 33-34 derecelerde…

TRABZON


Trabzon haftayı yağışla geçirecek. Ancak Arife Günü ile birlikte hava sıcaklıkları 25 derece seviyesine gelecek ve gökyüzü açılacak. Bayram süresince Trabzon’da yağış beklenmiyor.

DİYARBAKIR


Bayramı en sıcak geçirecek illerin başında Diyarbakır geliyor. Basra Körfezi’nden gelen sıcak hava akımı nedeniyle Türkiye genelindeki serin ve yağışlı havadan etkilenmeyen Diyarbakır bayramda da aşırı sıcaklara teslim olacak. Arife Günü 37 derece sıcaklığın ölçüleceği kentte bayram süresince 40 derecelik sıcaklıklar görülecek.