Gündem Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi ne zaman? Bayram kaç gün tatil?

Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi ne zaman? Bayram kaç gün tatil?

Paylaş
Ramazan Bayramı ve Kadir Gecesi ne zaman? Bayram kaç gün tatil?

Ramazan ayının 9'uncu gününü geride bırakırken Müslümanlar, 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'nin ve Ramazan Bayramı'nın ne zaman kutlanacağını merak ediyorlar. Ayrıca, tatil planı yapmak isteyenler ise Ramazan Bayramı'da kaç gün tatil yapılacağını araştırmaya başladılar.

Müslüman alemi Ramazan ayının 9'uncu gününü geride bırakmaya hazırlanırken, inanan vatandaşlar öncelikle Kadir Gecesi'ni ardından da Ramazan Bayramı'nın ne zaman kutlanacağını merak ediyorlar. 1000 aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi için heyecanlanan Müslümanlar, ayrıca tatil planı yaparak bayram tatilinin kaç gün olduğunu öğrenmek istiyorlar.

Haberin Devamı

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

14 Haziran arefe günü perşembe günü... Ramazan Bayramı'nın ilk günü ise 15 Haziran Cuma, ikinci günü 16 Haziran Cumartesi ve son günü 17 Haziran Pazar günü... Ramazan ayının 27. gününe denk gelen Kadir Gecesi bu yıl 10 Haziran'a denk geliyor.

RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ KAÇ GÜN OLACAK?

Bu yıl Ramazan ayının ilk günü cuma gününe denk geldiği için ve ikinci ve üçüncü günü hafta sonu tatiline geldiği için bu yıl bayram tatilinin 9 gün olması beklenmiyor.