Ramazan Ramazan'da diyet nasıl yapılır? Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri

Ramazan'da diyet nasıl yapılır? Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri

Paylaş
Ramazan'da diyet nasıl yapılır? Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri

Geç saatlerde yemek yemekten dolayı Ramazan ayında kilo almaya başladığınızı fark ettiyseniz bu öneriler sayesinde Ramazan’da formunuzu koruyabilirsiniz. Eğer Ramazan'da diyet nasıl yapılır merak ediyor ya da Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız "Ramazan'da diyet nasıl yapılır? Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri" haberimize bir göz atın.

Ramazan ayında da sağlıklı bir şekilde beslenerek kilo verebilirsiniz. Tek yapmanız gereken sizin için derlediğimiz sahur ve iftar menülerini uygulamak. Bu tarz bir beslenmeye dikkat ettiğiniz takdirde ramazanda da sağlığınızı riske atmadan kilo kaybı yaşayabilirsiniz. Eğer ramazanda diyet nasıl yapılır merak ediyor ya da ramazan ayı diyet listelerini görmek istiyorsanız "Ramazan'da diyet nasıl yapılır? Ramazan ayı diyeti listesi ve diyet menüleri" haberimize bir göz atın.

Haberin Devamı

Sahurda

1. Seçenek: Yağsız kepekli tost (İki dilim light ekmek ve bir kibrit kutusu peynir) 2. Seçenek: Bir su bardağı ayran veya diyet süt, domates, salatalık, maydanoz. Yatarken bir porsiyon meyve (muz, incir, üzüm ve kavun hariç) 3. Seçenek: Doyana kadar, bir kaşığı sıvı yağla yapılmış sebze yemeği, salata, 200 gr diyet yoğurt ve bir dilim kepekli ekmek 4. Seçenek: Altı yemek kaşığı pilav, makarna, salata, 200 gr diyet yoğurt (haftada bir iki kez bu mönüyü uygulayabilirsiniz.)

İftar saatinde;

Bir su bardağı su ile orucu açın. Bir orta boy pideyi sekiz dilime bölüp, bir dilimini alın. Bir kibrit kutusu peynir, iki dilim hindi pastırma ve bir adet zeytin yenilebilir. Ardından bir kâse çorba, doyma hissi yoksa bir kâse daha içilebilir. İftarı dışarıda yapıyorsanız, küçük porsiyonlar halinde ikram edilenlerden alınabilir.

Haberin Devamı

İki saat sonra

1. hafta: Doyana kadar etli ya da etsiz sebze yemeği ve 200 gr yoğurt. 2. hafta: İki gün; doyana kadar sebze yemeği ve 200 gr diyet yoğurt. Üç gün; 100 gr ızgara et, tavuk, köfte ya da ton balığını tercih edin, yanında salata olsun. Bir gün; bir yumurtalı menemen veya ıspanaklı omlet hazırlayabilirsiniz, yanında 100 gr diyet yoğurt. Bir diğer gün; sekiz yemek kaşığı barbunya, yeşil mercimek, nohut, kuru fasulye gibi bir yemeğin yanında salata ve 100 gr diyet yoğurt. 3. hafta: 2. hafta gibi olacak. 4. hafta: 2. hafta gibi olacak.

* İki saat sonra;

Yarım paket bisküvi veya bir porsiyon meyve ve bir adet diyet bisküvi.

Canınız çok tatlı çekerse

1. Elma tatlısı: Bir orta boy elmanın kabuklarını soyduktan sonra ortadan ikiye bölün ve üzerine tarçın serpip fırınlayın, piştikten sonra üzerine bir tatlı kaşığı ceviz serpip, bir top diyet dondurma koyup afiyetle yiyin. 2. Diyet sütlü güllaç: Diyet sütü ısıtıp, bir börek dilimi kadar güllaç yiyebilirsiniz. 3. Diyet sütlü muhallebi 4. Üç top diyet dondurma 5. Bir kâse diyet sütle yapılmış diyet puding 6. Bir kâse meyve salatası (bir kivi, elma, armut, ananas, bir top diyet dondurma)