Türkiye (Son Dakika) 'Ramazan Fırat cinayeti'nde 3 ev arkadaşı tutuklandı

'Ramazan Fırat cinayeti'nde 3 ev arkadaşı tutuklandı

Paylaş
'Ramazan Fırat cinayeti'nde 3 ev arkadaşı tutuklandı

Kırklareli Üniversitesi öğrencisi Ramazan Fırat kaldığı öğrenci evinde boynundan bıçaklanarak öldürülmüştü. Fırat'ın 3 ev arkadaşı 120 saatlik gözaltı süresinin ardından çıkarıldıkları mahkemece 'kasten adam öldürmek' iddiasıyla tutuklandı. Ancak cinayet hala aydınlatılamadı

Kırklareli Üniversitesi lüleburgaz Meslek Yüksekokulu Elektrik bölümü 1'nci öğrencisi olan 20 yaşındaki Ramazan Fırat, geçen Pazar günü Gündoğu Mahallesi Işık sokaktaki birlikte kaldığı 3 ev arkadaşı tarafından boynundan bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Ev arkadaşları C.T (21), H.Ç (19) ve M.K 112'yi arayıp yardım istemişti. Ancak eve giden sağlık ekipleri gencin öldüğünü tespit etmişti.

Evde inceleme yapan polis ekipleri Fırat'ın boynundan bıçaklandığını, ellerinde de kesikler olduğunu ve dairenin kapısında herhangi bir zorlanma olmadığını belirlemişti.

120 SAAT GÖZALTINDA KALDILAR

Olayın ardından Ramazan Fırat'ın 3 ev arkadaşı geçen pazar şüpheli olarak gözaltına alınmıştı.

Şüpheliler polise verdikleri ifadede olaydan önceki gece 03.00'e kadar birlikte oturduklarını, daha sonra uyuduklarını belirterek, "Pazar günü öğle saatlerinde uyandığımızda Ramazant'ı salonda yerde hareketsiz halde yatarken bulduk. Gece de herhangi bir ses duymadık." demişti.

Savcılık talimatıyla gözaltı süreleri uzatılan 3 şüpheli dün çelik yelek giydirilerek farklı araçlarla tek tek adliyeye sevk edildi.

'KURA ÇEKTİK O ÇIKTI'

Kırklareli Üniversitesi Lüleburgaz Meslek Yüksek Okulu'nda öğrenci olan şüpheliler savcılık sorgularında bir süre önce yurttan ayrılarak beraber Gündoğu Mahallesi'nde ev kiraladıklarını söyledi.

Geçen cumartesi gecesi kendi aralarında para toplayıp bakkaldan kola almak için kura çektiklerini anlatan 3 şüpheli, kurada adının çıkmasına rağmen Ramazan Fırat'ın bakkala gitmediğini söyledi.

H.Ç.'nin bakkala giderek kola ve yiyecek aldığını anlatan üniversite öğrencileri gece yarısından sonra herkesin uyuduğunu ve pazar öğle saatlerinde Ramazan Fırat'ı ölü bulduklarını tekrar ederek cinayet iddialarını kabul etmedi.

Şühkeliler çıkarıldıkları mahkemece "kasten adam öldürmek" iddiasıyla tutuklandı. Adliyeden geniş güvenlik önlemleriyle çıkarılan üniversite öğrencileri Kapalı Cezaevine konuldu.

Olayla ilgili soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.

2

Haberin Devamı