Türkiye (Son Dakika) Ramazan Fırat'ın dayısı cinayetle ilgili konuştu

Ramazan Fırat'ın dayısı cinayetle ilgili konuştu

Paylaş
Ramazan Fırat'ın dayısı cinayetle ilgili konuştu

Kaldığı öğrenci evinde boğazı kesilerek öldürülen 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Ramazan Fırat'ın dayısı Ekrem Fırat, işlenen vahşi cinayetle ilgili çarpıcı iddialar ortaya attı

POSTA.COM.TR - ÖZEL / Yaşar CAN

Haberin Devamı

Adı Ramazan Fırat. Henüz 20 yaşındaydı. Adıyaman'ın Bölükyayla Beldesi'ndeki hayatı, üniversite sınavını kazanınca değişti. Kırklareli'ndeki Lüleburgaz MYO Elektronik Bölümü'nü kazanan Fırat, 6 arkadaşıyla öğrenci evinde kalıyordu. Ramazan Fırat, başından, sırtından ve boğazından bıçaklanarak vahşice öldürüldü. Olayla ilgili 3 ev arkadaşı gözaltında. Ramazan Fırat'ın Adıyaman'da yaşayan ailesi ise şokta. Kaldığı öğrenci evindeki ölüm haberi ailesini yasa boğarken Ramazan Fırat'ın dayısı Ekrem Fırat yaşananlarla ilgili Posta'ya konuştu.

Cinayetten 3 saat sonra evdeki arkadaşlarının polisi aradığını kaydeden Ekrem Fırat 'Polis yaptığı ilk incelemede mutfakta ve paspasta kan izlerine rastlıyor. Cinayeti işleyenler mutfağı yıkayıp elbiselerini değiştiriyor. Bilekleri 6 santim kesilmiş. Kafasında 2 bıçak izi var. Boynu kesilmiş. Arkadan ayrı ayrı iki bıçak vurulmuş. En son bıçak arka ensesine vurulup gırtlağında çıkmış. Sofra bıçağı boynunda kalıyor. ' dedi. Dayı Ekrem Fırat, Ramazan Fırat'ın 15 günlük tatil için geldiği Adıyaman'daki ruh hali ve sonrasında yaşananları şu sözlerle anlattı:

Haberin Devamı

ARKADAŞLARI: "NE ZAMAN GELİYORSUN, BİZ SENİ BEKLİYORUZ"

Ben babasıyla, annesiyle görüştüm. Abisiyle görüştüm. Arkadaşları; annesini, babasını ve kendisini arayıp 'ne zaman geleceksin, biz seni bekliyoruz' diye soruyorlarmış. Çok muhabbetleri olmuş. Biz de şoktayız.

Ramazan Fırat'ın babası, cenazede güçlükle ayakta durdu

CİNAYETİ BİRDEN FAZLA KİŞİNİN İŞLEDİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Evin içinde bir kişinin yaptığı suç da değil. Bir kişi olsa belki de anlaşamadı kavga etti deriz. Bu ya bağlanıp öldürülmüş ya da yatakta öldürülmüş. Birden fazla kişinin bu cinayeti işlediğini düşünüyoruz. Şu anda 3 kişi gözaltında. Ancak evi kiralayan 6 kişi. Olayın olduğu gün içeride kaç kişi var o bilgiye ulaşamadık.

SANKİ 'SUSUN, KİMSE DUYMASIN' DİYORLAR

Esnaflarla görüştük, okuldaki arkadaşlarıyla görüştük. Çok araştırma yaptık bir türlü bir adım atamıyoruz. Sanki "susun, ki diyorlar. Evi yıkamışlar, tüm delilleri yok etmişler. Olay saatinden 3 saat sonra acili aramışlar. 11.00 gibi olay yaşanıyor saat 14.00 da haber veriyorlar. Doktor raporuna göre rahmetli 11'de vefat etmiş.

Haberin Devamı

"ÜLKÜCÜLER YAPMIŞ" DİYENLER MANTIK YÜRÜTMÜŞ

Şu ana kadar cinayeti ülkücüler işledi diye bir bilgi herhangi bir şey bize ulaşmadı. Söyleyenler mantık yürütmüştür. Bu doğuludur. Çocuk namazında niyazında bir çocuk. Köyden şehre inmeyen bir çocuk. Siyasi görüşü olmayan bir çocuk. Babası rahatsız, abisi özürlü. Ailece perişan bir halde. Zamanı yok ki öyle bir şeyle uğraşsın.

POLİTİK GÖRÜŞÜ YOK, NAMAZINDA NİYAZINDA BİR ÇOCUK

Sadece okuldan eve, namazında niyazında bir çocuk. Hocalarıyla konuştuk. Onlar da diyorlardı 'efendi, kendi halinde, başarılı bir çocuk'. Politik bir duruşu yoktu. Ben dayısı olduğum halde yanım da su içmeye utanırdı değil ki konuşmaya...

EKMEK BIÇAĞIYLA ÖLDÜRMÜŞLER

Bilekleri 6 santim kesilmiş. Kafasında 2 bıçak izi var. Boynu kesilmiş. Arkadan ayrı ayrı iki bıçak vurulmuş en son bıçak arka ensesine vurulup gırtlağında çıkmış. Sofra bıçağı boynunda kalıyor. Öyle evi terk edip çıkıyorlar. Tahta saplı sofra bıçağıyla öldürülmüş. Baya bir işkence yaparak öldürmüşler. Bir kişinin yapma ihtimali de sıfır.

Haberin Devamı

POLİSLER BİZE DEDİ Kİ..

Edindiğimiz bilgiye göre cinayet sonrası evi yıkamışlar, delilleri ortadan kaldırmışlar. Bir kaç yerde kan izi bulmuşlar. Paspasta mutfakta. Mutfağı yıkayıp elbiselerini değiştirip öyle polisi arıyorlar. Dışarıdan kapıya müdahale yok, pencereye müdahale yok. Görüştüğümüz görevliler büyük ihtimalle ev arkadaşları öldürdü diyor. Tabi dışarıdan birine yedek anahtar vermedilerse.

GÖZALTINDAKİLERİN İLK İFADELERİ

Gözaltındakiler hepsi ağız birliği etmiş durumda. Belki de birisi onları tehdit etti, bilemiyoruz. Birisi diyor ki 'yatıyordum', birisi diyor 'televizyon izliyordum', birisi diyor ki 'kız arkadaşımla konuşuyordum'. Daire 120 metre kare. Yan komşularına sorduk 'duymadık' diyorlar. Yakalanmayan kişiler var.