Gündem Ramazan öncesi kasaplara şok baskın!

Ramazan öncesi kasaplara şok baskın!

Paylaş
Ramazan öncesi kasaplara şok baskın!

Adana'da Ramazan ayı öncesi at ve eşek kasaplarına yönelik operasyonda 13 eşek, 3 at ve 3 sıpa kesilmekten kurtarıldı. Ahırda ise at ve eşek etleri ile birlikte kanlı motorlu testere bulundu

Bir ihbarı değerlendiren Yüreğir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, polis desteğinde ve veteriner hekimle birlikte ilçeye bağlı Ali Hocalı Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi’nde bir ahıra operasyon düzenledi.

Ekipler, Ramazan ayı öncesi kesime hazırlanan 13 eşek, 3 at ve 3 sıpayı kurtardı. Cumhuriyet savcısının talimatı üzerine ahırda bulunan at ve eşeklere el konuldu.


ELEKTRİKLİ TESTERE ORTADAYDI


Ahır ve çevresinde yapılan araştırmada at ve eşeklere ait 10 karaciğer, 30 kalp, 10 kilo parçalanmış et ve üzeri kanlı elektrikli testere bulundu. At kasaplarının bu testere ile hayvanları kesip parçaladıkları tahmin ediliyor.

Ahırın sahibi F.E., “Hayvanları ismini bilmediğim bir kişi tarafından 8 bin liraya satın aldım. Hayvan alım-satım işi yapıyorum” diyerek suçlamaları kabul etmedi. Diğer zanlı R.A.'nın ise "Etleri köpeklere vermek için saklıyorduk, bunları kesinlikle satmıyoruz" dediği öğrenildi.



Tahlil yapılması için numune alınan etler imha edildi. Kesilmekten son anda kurtarılan hayvanlar ise Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerine teslim edildi.