Gündem Ramazan pide fiyatları ne kadar? Ramazan pidesi kaç para?

Ramazan pide fiyatları ne kadar? Ramazan pidesi kaç para?

Paylaş
Ramazan pide fiyatları ne kadar? Ramazan pidesi kaç para?

Ramazan pidesi fiyatları ne kadar? Ramazan ayına günler kala Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, pide fiyatları hakkında açıklama yaptı. Açıklama sonrası vatandaşlar pide fiyatlarını merak edip araştırma yapmaya başladı.

"Ramazan pidesi kaç para?" günün sorusu bu oldu. Fiyatların gündeme gelmesinin başlıca sebebi ise Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı'nın yaptığı açıklamaydı.

Başkan Balcı yaptığı açıklamada, ramazan pidesinin kilogram fiyatının 7,2 lira olduğunu belirtirken, Ankara ve İstanbul'da 275 gramlık pidenin 2 liradan satılacağını söyledi. Bu fiyat yüzde 8'lik zamma denk geliyor.

DİĞER İLLERDE FİYATLAR NE KADAR?

Açıklamada, diğer illerin pide fiyatları ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Ekmek fiyatları değişmedi

Yıllık enflasyon baz alındığında bir yıl içinde pidedeki yüzde 8 artışı vatandaşların hoşgörü ile karşılayacaklarını düşündüklerini dile getiren Balcı, fırıncı esnafının gerekli özveri ve fedakarlığı gösterdiğini vurguladı.

Ekmek fiyatlarına da değinen Balcı, "Bugün için gündemimizde ekmek fiyatlarında bir değişiklik söz konusu değil. Kilogram fiyatı yine azami 5 lira olarak uygulanacak. Pidedeki 7,2 liralık kilogram fiyat da ülke bazında her ilde uygulanacak azami fiyattır. Bu fiyatın altında satış yapacak iller de kendi maliyet hesabına göre satış yapacak" diye konuştu.