Ekonomi Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Paylaş
Ramazan pidesinin fiyatı açıklandı

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ramazan ayında uygulanacak pide fiyatlarını açıkladı. Buna göre 300 gr pide 2 lira olacak. Pidenin kilogram fiyatı 6.6 liranın üzerinde olmayacak

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı: "2015 ve 2016 yılında pidenin kilogram fiyatı 6 lira olarak uygulanmıştı. Örneğin Ankara'da geçen yıl 250 gram pide 1,5 lira iken, bu ramazanda Ankara'da 300 gram pidenin fiyatı 2 lira olarak belirlenmiştir" dedi.

GRAM VE FİYAT ARTTI


Böylece pidede gram ve fiyat artışı oldu. 50 gram artışın yanında fiyat da 50 kuruş artmış oldu. Balcı, "Geçen yıl zam yapmadık, girdi fiyatları artmaya devam etti. Yüzde 10'luk bir artış yapmak durumunda kaldık" diye konuştu.


PİDE FİYATLARI NE KADAR?


Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı 300 gr pidenin fiyatının 2 lira olacağını açıkladı. Pidenin kilogram fiyatı 6.6 liranın üzerinde olmayacak.

Geçen sene İstanbul'da 350 gramlık sade pide 1.8 lira, Ankara'da ise 250 gram pide 1.5 lira idi. Buna göre İstanbul'da pide fiyatları yüzde 30, ankara'da ise yüzde 10 zamlanmış olacak.

Haberin Devamı