Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-11

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

30 Mayıs 2018, Çarşamba 11:21
A A
HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

HAVUÇLU TAVUK ÇORBASI

MALZEMELER:

● 3 tavuk göğüs eti

● 10 mantar

● 1 küçük boy soğan

● 1 havuç

● 4 yemek kaşığı un

● 4 yemek kaşığı sıvı yağ

● 1 su bardağı süt

● 6 su bardağı tavuk suyu

● 1 su bardağı soğuk su

● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Tavuk etlerini haşlayıp, didikleyin. Suyunu çorbada kullanmak üzere ayırın. Doğranmış soğanı ve havucu yağda kavurun. Mantarları ilave edin. 4-5 saniye daha kavurup unu ekleyin ve 1-2 dakika kavurmaya devam edin. Önce bir bardak soğuk su döküp hızlıca karıştırın ardından tavuk suyunu ilave edin. Mantar ve havuçlar pişmeye yakın süt, karabiber, tuz ve tavuk etlerini ekleyin. Kıvamına göre et suyu veya su ekleyin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

TARÇINLI ET GÜVEÇ

TARÇINLI ET GÜVEÇ

MALZEMELER:

● 1 kg. kuzu but kuşbaşı

● Yarım çay bardağı zeytinyağı

● 1 çorba kaşığı domates salçası

● 2 kuru soğan

● 1 su bardağı haşlanmış nohut

● 1 su bardağı su

● 1 çubuk tarçın

● Tuz, karabiber, kimyon, pul biber, kırmızıbiber

● 1 patates

● 1 havuç ● 1 kabak


HAZIRLANIŞI:

Kuşbaşı etleri kendi suyunu çekene kadar güveçte pişirin. Zeytinyağı ve salçayı ekleyin ve 5 dakika kavurun. Üzerine doğranmış soğan, nohut, baharat ve suyunu ilave edin. Kapağı kapalı olarak 45 dakika pişirin. Doğranmış havuç, kabak ve patatesi ekleyin. Sebzeler yumuşayınca güveci ocaktan alıp servis yapın.

KESME PİLAV

KESME PİLAV

MALZEMELER:

● 2,5 su bardağı pirinç

● 2 kuru soğan

● 250 gr. mantar

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çorba kaşığı zeytinyağı

● 2 yumurta sarısı

● 1 su bardağı krem peynir

● 4 su bardağı tavuk suyu veya su

● 1 kırmızıbiber

● 1 tatlı kaşığı kimyon

● Tuz, karabiber

Üzerine:

● 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ve zeytinyağı karışımında küp doğranmış soğan, biber ve mantarı soteleyin. Pirinci ve kimyonu ilave edip kavurun. Üzerine tuz, karabiber ve tavuk suyunu ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Çırpılmış yumurta ve krem peyniri pilava ekleyerek karıştırın. Pilavı fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş peyniri serpin. Isıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin ve dilimleyerek servis yapın.

PARMAK TATLISI

PARMAK TATLISI

MALZEMELER:

● Yarım kg. baklavalık yufka

● 10 çorba kaşığı tereyağı

● 1 su bardağı fıstık içi

● 1 su bardağı ceviz içi

Şerbet:

● 3 su bardağı su

● 3 su bardağı toz şeker

● 1 tatlı kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI:

Yufkanın kenar kısımlarına, uzunlamasına fıstık ve ceviz içlerini koyun. Uzun rulolar halinde sıkıca sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Tüm yufkaları yine aynı şekilde hazırlayın. Tereyağını eritip köpürtün. Yufkaların üzerine dökün. Isıtılmış 170 derece fırında altın rengini alıncaya kadar pişirin. Fırından çıkardığınızda, hamur sıcakken soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince, parmak boyunca keserek servis yapın. Şerbet için; su ve toz şekeri kaynatın. Limonu ekleyerek karıştırın.

PİRİNÇLİ ET DOLMASI

PİRİNÇLİ ET DOLMASI

MALZEMELER:

● 6 dilim dana biftek

● 1 su bardağı pirinç

● 1 havuç

● 1 tatlı kaşığı toz şeker

● Yarım çay bardağı kuş üzümü

● 1 kuru soğan

● 1 tatlı kaşığı tarçın

● 1 tatlı kaşığı kimyon

● 5 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çorba kaşığı sumak tohumu

Sos:

● 1 tatlı kaşığı salça

● 3 çorba kaşığı pekmez


HAZIRLANIŞI:

Küp doğranmış kuru soğanı 2 çorba kaşığı tereyağında şeffaflaşana kadar kavurun. Havucu rendeleyin ve soğanlarla beraber 3-4 dakika soteleyin. Islatılmış pirinç, kuş üzümü, baharatlar ve toz şekeri ekleyin. 2 su bardağı su ilave edin. Önce yüksek ateşte daha sonra kısık ateşte, üzeri göz göz olana kadar pişirin. Bifteğinizi mutfak tezgahında döverek inceltin. Üzerine tuz ve karabiber serpin. Üzerlerine pilavı paylaştırın ve rulo şeklinde sarın. Açılmaması için ruloları kürdanla kapatın. Kalan tereyağında etleri kızartın. Sos için; tavaya salça ve pekmezi koyarak 5 dakika kavurun. Sosun üzerine etleri ve yarım su bardağı su koyun. Kabın üzerini folyo ile kapatın. Isıtılmış 200 derece fırında 1 saat pişirerek servis yapın.

DOĞRAMA KEBABI

DOĞRAMA KEBABI

MALZEMELER:

● 1 kg. dana bonfile ● 2 çorba kaşığı tereyağı

● 3 çorba kaşığı zeytinyağı ● 1 çorba kaşığı limon suyu ● 3 havuç ● 5 domates

● 1 tatlı kaşığı biber salçası ● Tuz, karabiber, kırmızıbiber

Üzerine: ● 1 tutam taze biberiye


HAZIRLANIŞI:

Bonfileyi bütün olarak tereyağında çevirerek kızartın. Eti kenara alıp aynı tencereye zeytinyağını ekleyin. Küp doğranmış havuç, domates, salça ve baharatlarını ilave edip 10 dakika soteleyin. Limon suyunu ekleyin. Bonfileyi dilimleyerek harcın üzerine yerleştirin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte 1 saat pişirin. Baharatını serpip servis yapın.

TİRAMİSU

TİRAMİSU

MALZEMELER:

● 2 su bardağı süt

● 2 yemek kaşığı un

● 1 çay bardağı toz şeker

● 1 paket vanilya

● 2 yumurta sarısı ● 100 gr. labne peynir ● 2 yemek kaşığı granül kahve

● 150 ml. sıcak su ● 1 paket kedidili bisküvi

Üzerine:

● Kakao ● Bitter çikolata


HAZIRLANIŞI:

Süt, un, şeker, vanilya ve yumurta sarılarını tencerede çırpın. Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan alarak soğumaya bırakın. Labne peyniri muhallebiye ekleyip 2-3 dakika çırpın. Ayrı bir kapta, kahveye sıcak su ekleyip çözülünceye kadar karıştırın. Kedidili bisküvileri 2 cm. kalınlığında kesin ve yarısını kupların tabanına yerleştirin. Bisküvileri üzerine 2-3 tatlı kaşığı kahve dökerek ıslatın. Kremanın yarısını bisküvilerin üzerine paylaştırın. Kalan bisküvileri yerleştirip tekrar kahve ile ıslatın. Kalan krema ile bisküvilerin üzerini kapatıp oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletin. Kakao ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin. Soğuk servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.