Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-13

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

01 Haziran 2018, Cuma 08:58
A A
BAHARATLI HAVUÇ ÇORBASI

BAHARATLI HAVUÇ ÇORBASI

MALZEMELER:

● 4 havuç ● 1 patates ● 1 soğan

● 5 su bardağı su ● 2 yemek kaşığı tereyağı ● 2 taze defne yaprağı

● 1 dal taze biberiye ● 2 dal taze kekik ● Tuz, karabiber

Üzerine:

● Yarım su bardağı krema

● 3-4 dal taze soğan


HAZIRLANIŞI:

Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Sotelerken içerisine taze defne yapraklarını atın. Soteleme işlemi bitince yaprakları yemeğin içerisinden alın. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 15 dakika pişirin. Pişme esnasında diğer taze baharatları da çorbanın suyuna atın. Yumuşayan sebzeleri, el mikserinden geçirip kalan suyu ekleyin. 10 dakika kadar kaynatın.

Ocaktan aldıktan sonra kremayı ve ince kıydığınız taze soğanları ilave edin. Sıcak olarak servis yapın.

DOMATES YATAĞINDA KUZU

DOMATES YATAĞINDA KUZU

MALZEMELER:

● 1 kg. kemiksiz kuzu

● 1 çorba kaşığı tereyağı

● 10 arpacık soğan

● 5 domates ● 4 sivri biber

● Tuz, karabiber

● 1 su bardağı su ● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Domatesleri ortadan ikiye bölün. Tencerenin tabanına, domatesin yarısını yerleştirin. Üzerine arpacık soğan, tereyağı, doğranmış biber ve baharatla harmanlanmış etleri boşaltın. en üstünü tekrar domatesle kapatın. Üzerine 1 su bardağı su ilave edin ve kısık ateşte 3 saat pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.

BİBERLİ GERDAN

BİBERLİ GERDAN

MALZEMELER:

● 1 kg. gerdan eti

● 4 çorba kaşığı tereyağı

● 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber

● 1 tatlı kaşığı pul biber

● 1 tatlı kaşığı isot

● Tuz, karabiber

● 1 bayat ekmek

● 3 su bardağı su

Üzeri:

● Yarım su bardağı kıyılmış maydanoz

● 2 çorba kaşığı kekik


MALZEMELER:

Gerdan etlerini, tereyağında, suyunu çekene kadar kavurun. Üzerine 3 su bardağı su ve baharatlarını koyun. Etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ekmekleri ince ince dilimleyin ve kızartın. Servis tabaklarına önce ekmekleri, sonra suyuyla beraber etlerinizi dizin. Üzerine maydanoz ve kekik serperek servis yapın.

SEBZELİ BİFTEK SARMA

SEBZELİ BİFTEK SARMA

MALZEMELER:

● 1 kg. bütün biftek

● 4 çorba kaşığı sıvı yağ

● Sarmak için iç yağ

● 2 kuru soğan

● 2 havuç ● 2 patates

● 2 domates

● Tuz, karabiber, kekik,

kırmızıbiber

● 2 dal biberiye

(Üzerine)


HAZIRLANIŞI:

Sebzeleri doğrayın. Sıvı yağı tavaya koyup bifteği yüksek ateşte çevirerek kızartın. Pişen eti kesme tahtasına alın. Baharatlarla ovun. Altına iç yağını koyun ve bifteğinizi yağla birlikte mutfak ipiyle sarın. Fırın tepsisine önce sebzeleri, üzerine de etinizi koyun. Folyo ile kapatın. Isıtılmış 250 derece fırında 1,5 saat pişirin. Folyoyu kaldırın ve tepside biriken sostan üzerine gezdirin. Bu işlemi et kızarana kadar tekrarlayın. Üzerine biberiye serpin ve dilimleyerek servis yapın.

TAVUKLU TAS BÖREĞİ

TAVUKLU TAS BÖREĞİ

MALZEMELER:

● 4 yufka

Sos:

● 2 çay bardağı süt

● 1 çay bardağı yoğurt

● 1 çay bardağı sıvı yağ

● 2 yumurta

Harç:

● Yarım haşlanmış tavuk

● 1 kuru soğan

● 3 çorba kaşığı zeytinyağı

● 1 çay bardağı pirinç

● 2 çay bardağı su

● 1 rendelenmiş patates

● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

● Tuz, karabiber, kekik, pul biber


HAZIRLANIŞI:

Harcı için; zeytinyağında doğranmış soğanı kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş patates, baharat ve suyunu ekleyin. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirin. Tavuk etlerini elinizle didikleyerek tencereye ekleyin. Tüm harcı maydanozla beraber harmanlayın. Sos için; tüm malzemeleri bir kasede karıştırın. Yufkaları, yağlanmış yuvarlak tepsiye aralarına sos sürerek yerleştirin. Tam ortasına gelen kısma harcı yayın. En üste kalan sosu dökün. Isıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.

PEYNİRLİ KADAYIF SARMASI

PEYNİRLİ KADAYIF SARMASI

MALZEMELER:

● Yarım kg. tel kadayıf

● 1 su bardağı tereyağı

● 300 gr. dil peyniri

● 1 su bardağı Antep fıstığı

Şerbet:

● 2 su bardağı toz şeker

● 3 su bardağı süt


HAZIRLANIŞI:

Fırın tepsinizi yağlayın. Ayrı bir kasede tereyağını eritin ve kadayıflarla iyice harmanlayın. Elinizle bastırarak kopardığınız kadayıfların yarısını, tel tel ayırarak, tepsinin dibine döşeyin. Dil peynirini ayırarak kadayıfın üzerine ekleyin, fıstığı serpin. En üste aynı şekilde, elinizle iyice bastırarak kalan kadayıfı yerleştirin. Kalan tereyağını kadayıfların üzerinde gezdirin. Isıtılmış 180 derece fırında, altın rengini alıncaya kadar kızartın. Pişen kadayıfın üzerine, ılık şerbet dökün, şerbeti çekince, Antep fıstığı serperek servis yapın. Şerbeti için; süt ve şekeri karıştırın ve kaynatın, Soğuması için bekletin.

GÜLLÜ MUHALLEBİ

GÜLLÜ MUHALLEBİ

MALZEMELER:

● 1 lt. süt

● 4 yemek kaşığı mısır nişastası

● 1 su bardağı şeker

● 1 yemek kaşığı gül suyu

● 1 yemek kaşığı gül reçeli

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● 1 paket şekerli vanilin


HAZIRLANIŞI:

Bir bardak süt ve mısır nişastasını topak kalmayacak şekilde karıştırın. Kalan süt ve şekeri tencereye alıp orta ateşte pişirin. Nişasta ve süt karışımını azar azar ekleyin. Muhallebi kaynamaya başlayıp kıvam alana kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika daha ocakta tutun ve ocağı kapatın. Gül suyu, gül reçeli, vanilin ve tereyağını ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın. Muhallebiyi kaselere doldurup soğuk olarak isterseniz gül yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.