Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-14

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

02 Haziran 2018, Cumartesi 09:39
A A
PARÇA ETLİ EKŞİ AŞ

PARÇA ETLİ EKŞİ AŞ

MALZEMELER:

● 750 gr. kemiksiz dana bonfile

● 2 kuru soğan ● 3 domates

● 3 sivri biber ● 1 havuç

● Yarım çay bardağı sirke

● Tuz, karabiber

● 1 çay bardağı zeytinyağı

Üzerine: ● Kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Soğan, domates, havuç ve biberleri küp şeklinde doğrayın. Etleri, baharat, sirke ve zeytinyağıyla beraber tencereye koyun. Üzerini folyo ile kapatın ve kapağını açmadan kısık ateşte 2,5 saat pişirin. Maydanoz serperek servis yapın.

HARDAL SOSLU BUT

HARDAL SOSLU BUT

MALZEMELER:

● 1 kuzu but

● 2 çorba kaşığı balzamik sos

● 1 çorba kaşığı hardal

● 2 çorba kaşığı limon suyu

● 1 tatlı kaşığı tuz

● Zeytinyağı

● 1 çorba kaşığı kekik

● 1 dal biberiye (Üzerine)


HAZIRLANIŞI:

Sos için; bir kasede balzamik sos, hardal, limon suyu, tuz ve zeytinyağını karıştırın. Budu sosla ovun. 2 saat dolapta bekletin. Budu fırın tepsisine yerleştirip üstüne kekik serpin. Üzerini yağlı kağıtla örtün. Isıtılmış 200 derece fırında içindeki suyu kaybetmeden yarım saat pişirin. Sonra ısıyı 160 dereceye düşürüp pişirmeye devam edin. Budun üstündeki kağıdı alıp 5 dakika da üstünün kızarmasını sağlayın. Taze otlarla servis yapın.

GÖÇEBE BÖREĞİ

GÖÇEBE BÖREĞİ

MALZEMELER:

● 4 yufka

Sos:

● 2 çorba kaşığı

süt ● 2 çorba

kaşığı su

● 2 çorba kaşığı

sıvı yağ

● 2 yumurta

Harç:

● 5 kuru soğan

● 1 kase lor peyniri

● 2 yumurta

● 1 çay bardağı sıvı yağ

● 1 tatlı kaşığı tuz

● 1 çorba kaşığı pul biber


HAZIRLANIŞI:

Harç için; soğanı yemeklik doğrayın. Yağ birlikte tavaya koyup kısık ateşte kavurun. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. Sos için; 1 yumurta sarısını ayırıp kalan yumurtalarla, süt, su ve yağı çırpın. Yufkayı tezgaha serip üstüne biraz sos sürün. Kenarını katlayıp dikdörtgen şekline getirin. Harcı koyup rulo sarın. Tepsiye yerleştirin. Diğer 3 yufka için de aynı işlemi uygulayın. Üstlerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün. Isıtılmış 180 derece fırında pişirin.

KUSKUSLU SARAY TAVA

KUSKUSLU SARAY TAVA

MALZEMELER:

● 2 su bardağı kuskus

● 6 piliç baget ● 4 çorba kaşığı sıvı yağ ● 2 çorba kaşığı tereyağı ● 2 kuru soğan

● 10 kuru kayısı ● 10 kuru erik

● Yarım çay bardağı kuru üzüm

● 1 tatlı kaşığı yenibahar

● 1 çay kaşığı kimyon

● 1 çay kaşığı karabiber ● Tuz


HAZIRLANIŞI:

Tavuğu baharatla ovun ve sıvı yağda çevirerek kızartın. Bagetleri kenara alıp, aynı tavada küp doğranmış kuru soğan, tereyağı ve doğranmış meyveleri 10 dakika soteleyin. Kuskusu ekleyip 2 dakika karıştırın. Tüm malzemeyi harmanlayın. Bagetleri tavanın üzerine yerleştirin. Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su, ilave edin. Pilav gibi pişirin. Tavuğun üzerinin kızarmasını isterseniz, ısıtılmış 160 derece fırında 10 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


YUFKALI KALYE

YUFKALI KALYE

MALZEMELER:

● 2 yufka ● 1 çorba kaşığı tereyağı

● 1 kuru soğan ● 2 kabak

● 150 gr. kıyma ● Yarım demet taze soğan

● Tuz, karabiber

Sos: ● 1 su bardağı süt

● 1 yumurta ● 1 çay bardağı sıvı yağ

● Tuz ● 1 çay kaşığı karabiber, pul biber


HAZIRLANIŞI:

Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Soğanları ve tereyağını ekleyip soteleyin. Küp doğranmış kabakları ekleyip kavurun. Yarım çay bardağı su koyarak sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Üzerine baharatını serpin. ayrı bir kasede süt, sıvı yağ, baharat ve yumurtayı çırpın. Yufkaları yağlanmış tart kalıbına buruşturarak yerleştirin. aralarına ve üzerine sosu dökün. Isıtılmış 170 derece fırında yufkalar pembeleşene kadar pişirin. Üzerine kabakları boşaltıp 10-15 dakika daha fırınlayıp sıcak servis yapın.

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

ÇİLEKLİ GÜLLAÇ

MALZEMELER:

● 500 gr. güllaç yufkası

● 10 su bardağı süt

● 4 çorba kaşığı gülsuyu

● 2,5 su bardağı toz şeker

Üzerine ve arasına:

● 400 gr. çilek

● 2 çay bardağı fıstık


HAZIRLANIŞI:

Süt ve şekeri karıştırıp kaynatın. Gülsuyunu ekleyip karıştırın. Servis tabağına yufkaların yarısını aralarına süt dökerek yerleştirin. Ortaya gelen kısma çilek dilimleri koyun ve fıstık serpin. Kalan yufkaları da aynı şekilde sütle ıslatarak döşeyin. En üste kalan sütü gezdirin. Buzdolabında 4 saat dinlendirdikten sonra çilek ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.