Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-16

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

05 Haziran 2018, Salı 09:39
A A
KREM PEYNİRLİ PATLICAN ÇORBASI

KREM PEYNİRLİ PATLICAN ÇORBASI

MalzeMeler:

● 2 adet patlıcan ● Yarım soğan ● 1 yemek kaşığı krem peynir ● 1 yemek kaşığı un ● 2 yemek kaşığı tereyağı ● 1 su bardağı süt

● 1 tutam maydanoz

● 1 yemek kaşığı tuzsuz fıstık

● 3 su bardağı su

Üzeri İçin:

● 2 yemek kaşığı tereyağı

● 2 çay kaşığı kırmızı toz biber

● 1 çay kaşığı kırmızı pul biber


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları közleyin ve kabuklarını tamamen soyup incecik kıyın. Yarım soğanı yemeklik olacak şekilde ince kıyın. Derin bir tencereye 2 yemek kaşığı tereyağını alın ve yağı eritip ısıtın. Isınan yağda ince kıydığınız soğanları kavurun ve soğanlar pembeleşince köz patlıcanları, unu ilave edip kavurun. Unun kokusu çıkıp rengi değişince sütü ve suyu ilave edin. Çorbanın altını kısıp kaynamaya bırakın. Çorba hafif hafif kaynamaya başladığında krem peyniri ilave edin ve karıştırarak peyniri çorbaya yedirin. Çorbanın üzeri için küçük bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritin ve üzerine toz biber ve pul biber ekleyip yağı kızdırın. Peynir çorbada eriyip çorba 1 taşım kaynadıktan sonra ocaktan alın. İncecik yemeklik kıydığınız maydanozu , kabuklarını soyduğunuz fıstıkları çorbanın üzerinde gezdirin. Çorbayı kaselere böldüğünüzde hazırladığınız yağ ile servis edin.

SEBZELİ KUŞBAŞI

SEBZELİ KUŞBAŞI

MALZEMELER:

● Yarım kg. dana kuşbaşı

● 1 çorba kaşığı kırmızıbiber

● 3 sivri biber

● 2 patlıcan

● 2 domates

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Tereyağında, kırmızıbiberle beraber etinizi kavurun. Üzerine 1 çay bardağı su koyun ve kısık ateşte, yumuşayana kadar pişirin. Patlıcan, sivri biber ve domatesleri, fırın ızgarasında közleyin, kabuklarını soyun ve bıçakla püre haline getirin. Pişen etlere, köz sebzeleri, tuz ve karabiberi ekleyerek karıştırın. Sıcak servis yapın.

ETLİ ÜZÜMLÜ PİLAV

ETLİ ÜZÜMLÜ PİLAV

MALZEMELER:

● 300 gr. kuzu kuşbaşı

● 2 su bardağı pirinç

● 1 çay bardağı kaju fıstığı

● 1 çay bardağı kuş üzümü

● 2 çay kaşığı zerdeçal

● 1 çay kaşığı köri tozu

● 1 tatlı kaşığı tuz

● 1 çay bardağı sıvı yağ


HAZIRLANIŞI:

Eti tencerede üzerine 6 bardak su ekleyip kaynatın. Üzerinde biriken köpükleri alın. Pişince içine pirinç hariç diğer malzemeleri ekleyin. Kaynayınca içine yıkanmış pirinci ilave edin. Kapağını kapatıp pişirin. Suyunu çekince ocaktan alıp, dinlendirin. Sıcak servis yapın.

KURU PATLICAN DOLMASI

KURU PATLICAN DOLMASI

MALZEMELER:

● 8 kurutulmuş patlıcan ● 4 yemek kaşığı tane sumak ● 1 yemek kaşığı yoksa nar ekşisi Harç: ● 1 çay bardağı zeytinyağı ● 2 büyük boy soğan

● 1 yemek kaşığı domates salçası

● 1 yemek kaşığı biber salçası

● 1 su bardağı pirinç ● 2 yemek kaşığı kuru nane ● 1 tatlı kaşığı sumak

● Yarım tatlı kaşığı karabiber

● 1 tatlı kaşığı pul biber ● 1 tatlı kaşığı tuz ● 1 yemek kaşığı şeker


HAZIRLANIŞI:

Patlıcanları 1 gece önceden sıcak suda, sumak tohumlarını 1 su bardağı suda bekletin. Harç için; yarım çay bardağı zeytinyağında kıyılmış soğanları soteleyin. Soğanlar hafif yumuşayınca salçaları ekleyin ve kavurmaya devam edin. Yıkanmış pirinci eklenerek 2-3 dakika kavurun. Baharatlar, şeker ve 1 bardak sıcak su ilave edin. Pirinçler suyunu çekince ocaktan alın. Yumuşamış kuru patlıcanların içini 2/3 ü oranında doldurun. Patlıcan dolmalarını tencereye dizin. Üzerine süzülen sumak suyu ve kalan zeytinyağını ilave edip pişirin. Kaynamaya başlayınca kısık ateşe alın ve 40 dakika daha pişirin. Ocaktan almadan 15 dakika önce nar ekşisi eklenir.

CEVİZ SOSLU BUT

CEVİZ SOSLU BUT

MALZEMELER:

● 6 tavuk but

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çay bardağı tahin

● 1 su bardağı süt

● 1 çay bardağı ceviz içi

● 1,5 çorba kaşığı un

● 1 tatlı kaşığı kırmızı biber

● Tuz, karabiber


HAZIRLANIŞI:

Tavuk butlarını 4 su bardağı suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Tereyağında unu kavurun. Süt ve tenceredeki kalan tavuk suyunu çırpın. Hazırladığınız sosu una ekleyin. Karıştırarak 10 dakika pişirin. Tavuk etleri, tahin, baharatlar ve ceviz içini ilave edin. Yemeği 5 dakika daha pişirip servis yapın.

KAVANOZDA MUHALLEBİ

KAVANOZDA MUHALLEBİ

MALZEMELER:

Alt kat:

● 1 paket yulaflı bisküvi

● 3 çorba kaşığı margarin

● 1 tutam tarçın

Muhallebi:

● 1 lt. süt ● 2 çay bardağı toz şeker ● 5 çorba kaşığı pirinç unu ● 1 su bardağı çilek

Üst kat:

● 1 kase çilek

● 2 çorba kaşığı toz şeker

● 1 tatlı kaşığı nişasta

● Antep fıstığı

(Süslemesi için)


HAZIRLANIŞI:

Alt kat için; bisküvileri robotta un haline getirin. Tarçın ve erimiş margarinle yoğurun. 6 kavanoz veya bardağın içine bisküvili harcı paylaştırın. Muhallebisi için; süt, şeker ve pirinç ununu pişirin. Bisküvi tabanlı kavanozlara muhallebinin yarısını paylaştırın. Kalan diğer yarının içine çileği koyup el mikseriyle ezin. Beyaz muhallebilerin üzerini, çilekli muhallebiyle doldurun. Üst kat için; çileği doğrayıp, şeker ve nişastayla pişirin. Tatlının son katı olarak kavanozlara paylaştırın. Dolapta 1 gece bekletin. Fıstıkla süsleyip servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.