Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-17

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

06 Haziran 2018, Çarşamba 09:56
A A
TAHILLI MERCİMEK ÇORBASI

TAHILLI MERCİMEK ÇORBASI

MALZEMELER:

● Yarım su bardağı mercimek

● 1 çay bardağı buğday ● 1 çay bardağı pirinç

● 1 çay bardağı yulaf ● 1 kuru soğan ● 1 havuç

● 1 patates

● 1 çarliston biber

● Tuz, karabiber

● 7 su bardağı su

Üzerine:

● 1 limon suyu

● Kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün yumuşayıncaya kadar haşlayın ve süzün. Buğday, mercimek, pirinç, yulaf, doğranmış soğan, havuç, patates, biber ve suyunu ilave edin. Baharatını serpin. ara sıra karıştırarak 45 dakika pişirin. limon suyunu ekleyin. Maydanoz serperek sıcak servis yapın.

DOMATESLİ TAVUK KAPAMA

DOMATESLİ TAVUK KAPAMA

MALZEMELER:

● 500 gr. tavuk göğüs eti

● 5 domates

● 1 soğan

● 1 yemek kaşığı un

● 1 yemek kaşığı zeytinyağı

● 1 tutam maydanoz

● 2 çay kaşığı tuz

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 su bardağı su


HAZIRLANIŞI:

Göğüs etini uzunlamasına doğrayın. Soğanı yemeklik olacak şekilde ince kıyın. Etleri una bulayın ve 1 yemek kaşığı yağda arkalı önlü kızartıp ayrı bir yere alın. Kalan yağa soğanları ilave edin ve kavurun. Domatesleri fırında veya ızgara tavasında közleyin. Mutfak robotunda püre haline getirip soğanların üzerine ilave edin ve karıştırın. Pişmiş tavuk etlerini, bahatratlarını ve 1 su bardağı suyu da üzerlerine ilave edin. Ocaktan alın ve üzerine maydanoz serpin. Sıcak olarak servis edin.

ETLİ FASULYE GÜVECİ

ETLİ FASULYE GÜVECİ

MALZEMELER:

● 500 gr. taze fasulye

● 600 gr. dana eti

● 5 domates

● 5 yeşilbiber

● 2 patates

● 1 havuç

● 2 soğan

● 2 çorba kaşığı tereyağı

● Yarım çay bardağı zeytinyağı

● 1 tatlı kaşığı tuz

● 1 çay kaşığı tane karabiber

● 1,5 su bardağı sıcak su


HAZIRLANIŞI:

Güveç kabını ocakta ısıtın. Zeytinyağı ve eti güveç kabına alın. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. İri doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam edin. Ortadan ikiye bölünmüş fasulyeleri ilave edin. Üzerine ince kesilmiş havucu, biberi ve patatesi ekleyin. En üste soyulmuş ve doğranmış domatesi, tereyağı, tane karabiberi ve tuzunu ilave edin. 1,5 su bardağı sıcak suyunu dökün. Üzerini önce yağlı kağıt ardından 2-3 kat alimünyum folyo ile iyice kapatın. Ocak üzerinde 30 dakika ardından ısıtılmış 180 derecelik fırında ortalama 1,5 saat pişirin.

BULGURLU ET

BULGURLU ET

MALZEMELER:

● 500 gr. kemikli kuzu eti

● 1 su bardağı haşlanmış bulgur

● 2-3 soğan

● 2 çorba kaşığı sıvı yağ

● 3 domates

● 3 sivribiber

● 2 su bardağı su ● Tuz


HAZIRLANIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayın. Domates ve sivri biberleri temizleyip küp doğrayın. Eti tencereye alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Sıvı yağ ve soğanı ekleyip birlikte kavurun. Haşlanmış bulgur, domates, biber, su ve tuzu ekleyip kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

SEBZELİ HAŞLAMA BUT

SEBZELİ HAŞLAMA BUT

MALZEMELER:

● 8 tavuk but

● 2 havuç ● 2 patates

● 2 soğan ● 250 gr. bezelye

● 2 yemek kaşığı un

● 3 yemek kaşığı zeytinyağı

● 1 yemek kaşığı tereyağı

● 4 su bardağı su

● Tuz, karabiber

● 1 tutam maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Soğanları yarım ay, havucu iri halka ve patatesi iri küp şeklinde doğrayın. Unu, zeytinyağı ve tereyağı karışımında kavurun. Soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Patates ve havuçları ilave edin ve 5 dakika karıştırın. Ardından 4 su bardağı suyu ekleyin ve kaynamaya bırakın. Kaynayınca tavuk butları, baharatları ve bezelyeleri ekleyin. Tavuk butları kemiklerinden ayrılmaya başlayana kadar yaklaşık 40 dakika pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin ve sıcak olarak servis yapın.

ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

ÇİLEKLİ MUHALLEBİ

MALZEMELER:

● 4 su bardağı süt

● 1 su bardağı toz şeker

● 3 çorba kaşığı buğday nişastası

● 3 çorba kaşığı un

● 1 yumurta

● 5 çorba kaşığı tereyağı

● 1 paket vanilya

Çilek Sos:

● 750 gr. çilek

● 1,5 su bardağı toz şeker

Süslemesi:

● Taze nane yaprakları

● Taze çilek


HAZIRLANIŞI:

Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyun. Sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Vanilya, yumurta ve tereyağını ekleyin ve el mikseri ile 10 dakika çırpın. Suyla ıslatılmış kalıplara muhallebiyi paylaştırın. Buzdolabında 4 saat dinlendirin. Ters çevirerek servis tabağına alın. Çilek sos, taze nane ve çilekle süsleyerek servis yapın. Çilek sos için; çileklerin saplarını temizleyin. Şekerle beraber kısık ateşte 1 saat pişirin.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.