Ramazan sofraları için pratik ve kolay yemek tarifleri-18

11. ayın sultanı ramazanda iftar sofraları için pratik ve kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz en lezzetli yemek tariflerini Özlem Mekik sizler için hazırladı.

07 Haziran 2018, Perşembe 09:41
A A
SAFRANLI UN ÇORBASI

SAFRANLI UN ÇORBASI

MALZEMELER:

● 1 kuru soğan

● 4 çorba kaşığı un

● 3 çorba kaşığı tereyağı

● 1 çorba kaşığı sıvı yağ

● 1 havuç ● 1 çorba kaşığı nane ● 1 çay kaşığı zerdeçal ● Yarım çay kaşığı safran ● Tuz, karabiber ● 6 su bardağı tavuk suyu

Terbiye:

● 1 limon suyu ● 1 yumurta

Üzerine: ● 1 çay bardağı kıyılmış nane veya maydanoz ● Krema

● Öğütülmüş tane karabiber


HAZIRLANIŞI:

Tereyağı ve sıvı yağ karışımında doğranmış soğanı kavurun. Unu ekleyin ve pembeleşene kadar kavurmaya devam edin. Rendelenmiş havucu ilave edip soteleyin. Tavuk suyunu ve baharatını ekleyin. Karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Terbiye için; ayrı bir kasede limon suyu ve yumurtayı çırpın. Çorbanın suyundan alarak terbiyeyi ısıtın ve tekrar çorbaya ekleyin. El mikseri ile çorbanızı pürüzsüz hale getirin. Krema, karabiber ve nane serperek servis yapın.

KAŞARLI FIRIN TAVUK

KAŞARLI FIRIN TAVUK

MALZEMELER:

● 1 kg. tavuk göğüs eti Sos: ● 1 soğan ● 3 yemek kaşığı

zeytinyağı ● 4 domates ● 1 yeşil çarliston biber ● 2 çay kaşığı

karabiber ● 2 çay kaşığı tuz

Üzerine:

● 2 su bardağı rende kaşar peyniri


HAZIRLANIŞI:

Tavuk etlerini ince dilimler halinde kesin. Sos için; soğanı ince doğrayın ve zeytinyağında kavurun. Küp doğranmış biber ve domatesleri ilave edin. Kapağını kapatın kaynamaya başlayınca baharatlarını ilave edin ve karıştırın. Sosu fırın kabına alın. Üzerine dilimlenmiş etleri yerleştirin. Isıtılmış 200 derece fırında pişirin. Tavuklar kızarmaya başladığında fırından çıkarıp, 2 su bardağı kaşarı gezdirin. Tekrar fırına vererek 10 dakika daha pişirip çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

HAVUÇLU DOĞRAMA

HAVUÇLU DOĞRAMA

MALZEMELER:

● 1,5 kg. kemikli et

● 4 çorba kaşığı tereyağı

● 2 domates ● 1 kuru soğan ● 3 havuç

● 1 çay bardağı elma sirkesi ● 4 dal taze kekik ● 1 çorba kaşığı reyhan

● 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber

Üzerine: ● 1 limon kabuğu rendesi

● 1 çay bardağı kıyılmış maydanoz

● 1 çay bardağı zeytinyağı


HAZIRLANIŞI:

Fırınınızı öncede 170 derecede ısıtın. Karabiberle ovaladığınız etleri, tereyağıyla beraber fırına koyun. Çevirerek 10 dakika kızartın. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın, etlere baharat ve sirkeyle beraber ilave edin. Üzerine folyo ile kapatın ve etler pişene kadar yaklaşık 5 saat fırınlayın. Üzerini limon kabuğu rendesi, maydanoz ve zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

BUT DOLMASI

BUT DOLMASI

MALZEMELER:

● 6 çorba kaşığı zeytinyağı

● 1,5 kg. kemiksiz bütün but

● Tuz, karabiber

Harç: ● 3 su

bardağı mantar

● 1 tatlı kaşığı salça

● Tuz, karabiber

● 1 çorba kaşığı biberiye ● 2 çorba kaşığı sıvı yağ

● 6 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Bütün budu, kenarından bıçakla açarak, mutfak tezgahında inceltin. Budu 6 eşit parçaya bölüp, tuz ve karabiber serpin. Her parçaya, hazırladığınız harcı paylaştırın ve bohça şeklinde sarın. Açılmaması için mutfak ipiyle bağlayın. Etinizi fırın tepsisine koyun, zeytinyağı gezdirin. Üzerini folyo ile kapatın. Isıtılmış 170 derece fırında üzerine zaman zaman tepside biriken sudan gezdirerek 3 saat pişirin. Harç için; doğranmış mantarları, sıvı yağda, suyunu çekene kadar kavurun. Salçayı ekleyin ve 5 dakika kavurun. Baharatını ekleyin, 15 dakika pişirin. Maydanoz serperek harmanlayın.

TERBİYELİ SEBZELİ PİLİÇ

TERBİYELİ SEBZELİ PİLİÇ

MALZEMELER:

● 750 gr. tavuk

göğüs eti ● 1 soğan

● 2 havuç

● 2 yeşilbiber

● 200 gr. mantar

● 3 yemek kaşığı zeytinyağı

● 2 su bardağı su

● 1 çay kaşığı karabiber

● 1 çay kaşığı tuz

Terbiyesi:

● 2 yemek kaşığı yoğurt

● 1 yemek kaşığı un

● 1 yumurta sarısı

Üzerine:

● 1 tutam maydanoz


HAZIRLANIŞI:

Soğan, havuç, mantar ve biberleri iri parçalar halinde doğrayın. zeytinyağda havuçları 5 dakika kızartın. Soğan, biber ve mantarları ilave edip hepsini kavurun. İri doğranmış tavuk göğüslerini ekleyin ve 5 dakika soteleyin. ardından 2 su bardağı suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi ilave edip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte kaynamaya bırakın. Terbiyesi için; ayrı bir kapta yoğurt, un ve yumurtayı tel çırpıcıyla çırpın. Kıvamını bulana kadar yemeğin suyundan azar azar ekleyin. Karışımı yemeğin üzerine karıştırarak ilave edin. Tavuk etleri yumuşayana kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpin ve sıcak olarak servis yapın.

3 RENK CUP

3 RENK CUP

MALZEMELER:

● Yarım lt. süt

● 2 yemek kaşığı un

● 1 yemek kaşığı nişasta

● Yarım su bardağı toz şeker

● 1 paket vanilya

● 80 gr. beyaz çikolata

● 80 gr. sütlü çikolata

● 80 gr. bitter çikolata


HAZIRLANIŞI:

Çikolataları ayrı ayrı doğrayın. Tencereye un, süt, şeker, nişasta ve vanilyayı ekleyin. Sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ardından bu harcı 3 eşit parçaya bölün ve her bir çikolatayı ayrı ayrı muhallebilerin içinde eritin. Bardaklara sırasıyla bitter, beyaz ve sütlü muhallebileri sırayla ekleyin ve soğutup servis yapın.

Kişisel verilere ilişkin aydınlatma politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için Kişisel verilere ilişkin aydınlatma metnimizi inceleyebilirsiniz.